Zimski sportovi

Švicarke dominirale u Garmischu, Suter nastavlja s dobrim Super-G izdanjima

Matej Kačan • nedjelja, 09.02.2020.
Švicarke dominirale u Garmischu, Suter nastavlja s dobrim Super-G izdanjima

Švicarka Corinne Suter pobjednica je superveleslaloma koji se u nedjelju vozio u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Ona je s 43 stotinke prednosti bila bolja od Austrijanke Nicole Schmidhofer...

Završio je još jedan ženski Super-G u tekućoj skijaškoj sezoni, a kao prvo ime ove discipline polako, ali sigurno se profilira Corrine Suter. Ona je i u njemačkom Garmischu slavila s vremenom 1:19.46 te je s 300 bodova prva u poretku za mali kristalni globus u toj disciplini.

Iza nje je do drugog mjesta na utrci, ali i u poretku doskijala Austrijanka Nicole Schmidhofer koja je za pobjednicom zaostajala 43 stotinke, dok je iznenađenje priredila Wendy Holdener. Ona je završila treća sa 70 stotinki zaostatka za vodećom, a prije ovih 60 bodova je ove sezone u superveleslalomima osvojila tek 22.

Prvih pet su zaokružile Francuskinja Tiffany Gauthier te Talijanka Federica Brignone koja je ukupno treća u poretku za Super G. Prva u ukupnom poretku za veliki kristalni globus i dalje je Mikaela Shiffrin koja nije nastupila zbog nedavne smrti oca.

Svjetski skijaški kup (Ž), Garmisch-Partenkirchen, Super G:
1. Corinne Suter (Švicarska) 1:19.46
2. Nicole Schmidhofer (Austrija) +0.43
3. Wendy Holdener (Švicarska) +0.70
4. Tiffany Gauthier (SAD) +0.71
5. Federica Brignone (Italija) +0.90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!