Košarka

Bucksi i Lakersi odrađuju posao, Nuggetsi velikim preokretom do pobjede

Branimir Korać • utorak, 11.02.2020.
Bucksi i Lakersi odrađuju posao, Nuggetsi velikim preokretom do pobjede

Osim dvoboja između Dallas Mavericksa i Utah Jazza, odigran je još niz susreta u NBA ligi noćas, a momčadi s vrha bile su uspješne. Milwaukee Bucksi slavili su i bez novopečenog oca Giannisa Antetokounmpa...

Milwaukee Bucksi došli su do pete uzastopne pobjede, ugostili su Sacramento Kingse i svladali ih sa 123:111. Nije igrao Giannis Antetokounmpo koji je postao otac, ali i bez njega Bucksi su slavili. Bio je to dvoboj u kojem se očekivalo puno koševa, napadi su bili u prvom planu i Kingsi su se jako dobro držali do posljednje dionice.

U zadnju dionicu ušlo se uz vodstvo Kingsa, ali to razdoblje Bucksi potvaraju s 13:0 i kreću prema pobjedi. Kingsi su u jednom trenutku uspjeli smanjiti zaostatak i doći na minus šest, ali bliže od toga nije išlo i upisali su poraz.

U izostanku Antetokounmpa, Buckse su do pobjede predvodili s po 28 poena Khris Middleton (11 skokova, osam asistencija) i Eric Bledsoe (osam skokova, osam asistencija) dok je Brook Lopez dodao 20 poena. Kod Kingsa Harrison Barnes završio je s 23 poena, a 17 poena, 11 asistencija i osam skokova dodao je De'Aaron Fox.

Phoenix Sunsi su bez Darija Šarića visoko poraženi u gostima kod Los Angeles Lakersa sa 125:100. Sunsi su ubilježili na kraju očekivani poraz, a Lakersi su mogli malo izrotirati postavu i pružiti manje minuta onima najkorištenijima.

Najučinkovitiji na kraju je bio Anthony Davis s 25 poena, deset skokova i pet asistencija dok je Rajon Rondo dodao 23 poena i šest asistencija. Kod Sunsa Mikal Bridges završio je s 18 poena i šest skokova, a Cheik Diallo dodao je 15 poena.

Denver Nuggetsi hodali su po rubu poraza protiv San Antonio Spursa, ali velikim preokretom u drugom poluvremenu ipak su slavili. Spursi su imali čak 23 poena prednosti, ali nisu to iskoristili i domaćin je okrenuo rezultat i upisao pobjedu. Ništa Spursima nije pomoglo 33 poena i šest skokova LaMarcusa Aldridgea, na drugoj strani Jamal Murray imao je 26 poena i šest asistencija.

U efikasnom dvoboju u Torontu Raptorsi su upisali pobjedu protiv Minnesote Timberwolvesa sa 137:126. Petorka Raptorsa odradila je praktički kompletan posao, ubacila je najveći dio poena i Timberwolvesi nisu imali pravi odgovor. Debitirao je D'Angelo Russell, dobro je odradio prve minute u dresu Minnesote te je zajedno s Karl-Anthonyjem Townsom predvodio Minnesotu. Upisao je 22 poena, a na drugoj strani Pascal Siakam završio je s 34.

NBA:
Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 123:111
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 125:100
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 127:120
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 137:126
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 105:106
Golden State Warriors - Miami Heat 101:113
Orlando Magic - Atlanta Hawks 135:126
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 76:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!