Nogomet

Soudani ozbiljno ozlijeđen, stradao križni ligament koljena

Marjan Kreševac • utorak, 11.02.2020.
Soudani ozbiljno ozlijeđen, stradao križni ligament koljena
Foto: Pixsell

El-Arbi Hilal Soudani bio je na dobrom putu oporavka od prijašnje ozljede kada ga je zadesila nova, pukao je križni ligament koljena i sezona 2019./2020. završena je za Alžirca...

El-Arbi Hilal Soudani nema sreće s ozljedama, nakon što se vraćao u formu od prethodne ozljede nažalost ozlijedio se ponovno, pukao je križni ligament koljena. Druga je to ovakva ozljeda Soudanija u posljednjih 18 mjeseci, prvu je zaradio braneći boje Nottingham Foresta i nažalost za alžirskog nogometaša ovogodišnja sezona je naprasno završena.

Otkako se prošlog ljeta preselio u redove grčkog prvoligaša Olympiakosa, Soudani je imao manjih problema s ozljedama, no niti jedna nije bila takve prirode da bi zahtijevala dugotrajniji oporavak. Usprkos problemima Soudani je na terenu pružao jako dobre nastupe, u 1076 minuta provedenih na terenu upisao je sedam pogodaka i pet asistencija.

Uspio se svojim kvalitetnim nastupima izboriti i za povratak u nacionalnu vrstu Alžira, ali zahvaljujući ozljedi propustit će sljedeća dva nastupa protiv Zimbabvea koje reprezentacija igra u sklopu kvalifikacija za Afrički kup nacija 2021. godine. S obzirom na prirodu ozljede i vrijeme oporavka koje je još uvijek pod upitnikom teško će izboriti mjesto među putnicima za Kamerun.

Bez obzira na sve nedaće Soudani nije klonuo duhom, obećao je da će se vratiti još jači. U namjeru nema sumnje poznavajući njegov borbeni duh i mentalnu snagu, ali postoji upitnik nad fizičkim stanjem tijela. Nakon 14 godina karijere i zaista brojnih ozljeda upitno je koliko je tijelo u mogućnosti rekuperirati se i vratiti na prijašnju razinu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!