Rukomet

Podravka u četvrtfinalu EHF kupa protiv Thüringera, hrvatski dvoboj u Challenge kupu

Mihaela Bradovski • utorak, 11.02.2020.
Podravka u četvrtfinalu EHF kupa protiv Thüringera, hrvatski dvoboj u Challenge kupu
Foto: Pixsell

Održan je ždrijeb završnice EHF kupa i Challenge kupa, a u ždrijebu su bila tri hrvatska predstavnika. Podravka Vegeta u četvrtfinalu EHF kupa igra protiv njemačkog Thüringera, a u četvrtfinalu Challenge kupa međusobno se sastaju Bjelovar i Lokomotiva...

Nakon završetka grupne faze natjecanja u EHF kupu rukometašica te osmine finala u Challenge kupu, poznati su svi sudionici četvrtfinala. Na ždrijebu u Beču kuglice su spojile i klubove u četvrtfinalu, ali i u polufinalu gdje će Hrvatska sigurno imati barem jednog, ako ne i dva predstavnika.

Jedan predstavnik je zagarantiran u Challenge kupu. Naime ždrijeb je u četvrtfinalu spojio zagrebačku Lokomotivu i Bjelovar, dvije ekipe koje se jako dobro poznaju. I jedni i drugi su glatko došli do prolaza u četvrtfinale igrajući oba susreta na gostujućem parketu, a sada će zbog male udaljenosti moći odraditi svaki klub svoju domaću utakmicu u svojoj dvorani.

Pobjednik dvoboja između Lokomotive i Bjelovara, u polufinalu igrat će protiv boljeg iz meča između Madeire i Naise. U drugom polufinalu igrat će Aula ili Atletico Guardes protiv Unireka ili Granollersa.

Vrlo zanimljivo bit će u EHF kupu gdje je Podravka Vegeta saznala protivnice u četvrtfinalu. Igrat će protiv starih poznanica iz Lige prvakinja, njemačkog Thüringera.

Thüringer je u svojoj skupini EHF kupa imao lakši posao nego Podravka te je lakoćom došao do prvog mjesta sa stopostotnim učinkom. Iza sebe je ostavio Kastamonu, DVSC Schaeffler i Most. Ako Podravka prođe dalje, igrat će protiv Glorije Bistrite iz Rumunjske ili danskog Herning-Ikasta.

Prve utakmice četvrtfinala EHF kupa i Challenge kupa na rasporedu su 29. veljače i 1. ožujka, a uzvrati tjedan dana kasnije.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!