Nogomet

Al-Duhail sjajno otvorio azijsku Ligu prvaka, Mandžukić zabio u ranoj fazi susreta

Matej Kačan • utorak, 11.02.2020.
Al-Duhail sjajno otvorio azijsku Ligu prvaka, Mandžukić zabio u ranoj fazi susreta
Foto: Pixsell

Otvorena je nova sezona AFC Lige prvaka, a u prvom susretu za Al-Duhail katarska momčad je s 2:0 slavila protiv iranskog Persepolisa. Prvi pogodak na susretu je u petoj minuti postigao Mario Mandžukić...

Mario Mandžukić je na najbolji način debitirao u jednom od slavnijih nogometnih natjecanja na svijetu. Krenulo je novo izdanje azijske Lige prvaka, a hrvatskom je napadaču trebalo samo nekoliko minuta da postigne svoj prvijenac u azijskom kontinentalnom natjecanju.

Al-Duhail je s 2:0 slavio protiv Persepolisa, a katarski je klub poveo u vrlo ranoj fazi susreta prvog kola. Susret skupine C protiv iranskog Persepolisa otvorio je Mario Mandžukić pogotkom u petoj minuti susreta.

Mandžukić je pogodak postigao iz blizine u donji desni kut gostujućih vrata koja brani Beiranvand Alireza. Hrvatskom napadaču je za pogodak dobrim ubačajem asistirao Almoez Ali.

Već u 13. minuti Al-Duhail vodi s 2:0, a strijelac je Edmilson Junior na asistenciju Han Kwang-Songa. S tim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme, a u drugom dijelu nije bilo pogodaka pa je Al-Duhail preuzeo prvo mjesto na ljestvici s tri boda i gol razlikom 2:0. Drugi je saudijski Al-Taawon koji je s 1:0 svladao AL Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta kod pobjednika, a u 82. minuti je zaradio i žuti karton u svom debiju u azijskoj Ligi prvaka. Na klupi Persepolisa je ostao bivši vratar Hajduka Božidar Radošević.

AFC Liga prvaka, prvo kolo:
Al-Duhail - Persepolis 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!