Vodeni sportovi

Raspucani Maro Joković odveo Hrvatsku do visoke pobjede protiv Nizozemske

Mihaela Bradovski • utorak, 11.02.2020.
Raspucani Maro Joković odveo Hrvatsku do visoke pobjede protiv Nizozemske
Foto: Pixsell

Hrvatska je upisala pobjedu u zadnjem kolu grupne faze Svjetske lige, igrala je protiv Nizozemske i slavila sa 16:7. Briljirao je Maro Joković koji je postigao šest pogodaka...

Hrvatska je nastup u skupini Svjetske lige zaključila na drugom mjestu nakon što je upisala pobjedu protiv Nizozemske u zadnjem kolu. U tom susretu bila je bolja sa 16:7, odigrala je koliko je bilo potrebno za pobjedu i završit će s nastupom u skupini odmah iza Srbije koja ju je svladala u međusobnom dvoboju.

Ovaj susret u Varaždinu nije donio neizvjesnost, Nizozemska je izdržala u prve dvije četvrtine, a nakon toga sve je bilo u znaku Hrvatske koja je drugo poluvrijeme dobila s visokih 9:2.

Sredinom druge četvrtine Nizozemska je poravnala na 5:5 i vratila se iz zaostatka od tri pogotka u koji je ušla u ranoj fazi susreta, no nakon povratka Nizozemaca, Hrvatska prebacuje u brzinu više i stvara visoku prednost. Do poluvremena golovima Luke Bukića i Mare Jokovića povela je 7:5.

U drugom poluvremenu Hrvatska je nadigrala Nizozemsku u potpunosti i upisala visoku pobjedu 16:7. Očekivan rasplet, Hrvatska je dosta kvalitetnija od Nizozemske i kada je podigla kvalitetu igre, ujedno je i pregazila skromnijeg protivnika.

Maro Joković bio je daleko najbolji sa šest postignutih golova, a po dva su dodali Rino Burić i Luka Bukić. Kod Nizozemske po dva gola postigli su Jesse Koopman i Miloš Filipović.

Svjetska liga:
Hrvatska - Nizozemska 16:7

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!