Košarka

Cedevita Olimpija i Krka poveli u četvrtfinalu, Ramljak i Krušlin solidni

Matej Kačan • utorak, 11.02.2020.
Cedevita Olimpija i Krka poveli u četvrtfinalu, Ramljak i Krušlin solidni

Odigrane su druge dvije utakmice četvrtfinala slovenskog košarkaškog Kupa pod imenom Pokal Spar. Cedevita Olimpija je došla do prednosti gostujućom pobjedom kod Šenčura, dok je Krka svladala Polzelu...

Dosta teže od očekivanog je u četvrtfinalnoj seriji slovenskog Pokal Spara povela Cedevita Olimpija. igrači Jurice Golemca su cijelo prvo poluvrijeme proveli u egalu da bi ipak prelomili u drugom poluvremenu i slavili s 85:77.

Domaćin Šenčur je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, a posebno prvu dionicu koju je dobio s 27:26 da bi na poluvremenu gubio s tek pola koša razlike, ali je susret prelomila jako loša napadačka treća četvrtina u kojoj je domaćin postigao tek deset poena, a Cedevita je otišla na devet razlike.

Pokušao se domaćin vratiti te je u završnici došao do pet poena zaostatka, ali je višestruko skuplji i jači protivnik izdržao te je slavio s osam poena prednosti koje će braniti u uzvratu u Ljubljani.

Jaka Blažič polako postaje pravi vođa ove ekipe te preuzima sve uzde pa je nakon simultanke protiv Zadra opet bio najefikasniji igrač Cedevita Olimpije s 25 poena, a istaknuo se i Cody Miller-McIntyre koji je zabio 14, ali je podijelio devet asistencija te je skočio šest puta. Filip Krušlin je odigrao 18 i pol minuta te je ubacio devet poena, sve iz trica (3/6), ali je imao problema s osobnim pogreškama kojih je skupio četiri.

Mnogo lakši posao je imala Krka koja je također krenula slabije u obrani te je gubila od Polzele 26:23 nakon prve četvrtine, ali je domaćin u Novom Mestu do poluvremena okrenuo na 48:44. Susret je i u ovom slučaju prelomila dobra treća dionica abaligaša koji je s 29:15 došao do velikih 18 razlike.

Polzela je u posljednjoj četvrtini iskoristila opuštanje domaćina za pokušaj povratka, ali je Krka izdržala te je slavila s 95:83 i tu će prednost braniti u uzvratu u gostima.

Muhamed Pašalić je vodio pobjednike s 19 poena uz osam dodavanja, a sjajan je u drugom dijelu bio Luka Lapornik sa 17 poena. Marko Jošilo je odigrao simultanku na rubu triple-doublea s 13 poena uz po devet skokova i dodavanja.

U prvom poluvremenu je značajan doprinos dao Ivan Ramljak koji je ubacio 11 poena u početnoj fazi susreta, a šutirao je 4/10 iz igre (3/7 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja) uz osam skokova i tri dodavanja. Paolo Marinelli nije nastupio za Krku.

Slovenski Pokal Spar, četvrtfinale:
Šenčur - Cedevita Olimpija 77:85
Krka - Polzela 95:83

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!