Nogomet

Dinamo u osmini finala Lige prvaka mladih, Josipović obranio dva jedanaesterca

Branimir Korać • srijeda, 12.02.2020.
Dinamo u osmini finala Lige prvaka mladih, Josipović obranio dva jedanaesterca
Foto: Pixsell

Mlada Dinamova momčad izborila je u Kijevu prolaz u osminu finala Lige prvaka. U pravoj drami Modri su na jedanaesterce eliminirali domaćeg imenjaka i izborili su ulazak među 16 najboljih...

Dinamo je drugu godinu zaredom izborio nastup u osmini finala Lige prvaka mladih. Nije moglo bez drame, prošle sezone Dinamo je u ovoj fazi natjecanja igrao protiv moskovskog Lokomotiva i izbacio ga na jedanaesterce pa je u osmini finala bolje izvodio jedanaesterce nego Liverpool, ali u četvrtfinale na jedanaesterce ispao od Chelseaja.

Četvrti uzastopni put zaredom Dinamo je dvoboj nokaut faze Lige prvaka zaključio na jedanaesterce, ovaj put u Kijevu kod vrlo dobrog Dynama, čvrste i dobro posložene momčadi. Ipak, na kraju je Renato Josipović bio junak, obranio je dva jedanaesterca i donio Modrima prolaz.

Što se samog susreta tiče, bilo je dosta pogrešaka, osjetilo se kako je ulog velik i da je želja kod jednih i drugih ogromna. Modri su u početku prepustili loptu domaćinu, a on nije imao pravo rješenje.

Tek u zadnjih desetak minuta prvog dijela solidnije prilike na obje strane, prvo je Karrica pucao nedovoljno dobro za domaćeg vratara, a zatim je Josipović spašavao nakon kontre Vološina. Bilo je to u biti sve u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu dosta slična utakmica, bez pravih velikih prilika te je odluka pala s 11 metara.

Odmah u prvoj seriji Josipović je upisao obranu, ali u drugoj seriji Janković puca preko gola. Vratar Zagrepčana i u zadnjoj seriji upisao je sjajno obranu i izvukao loptu iz kuta da bi Karrica nakon toga završio priču, mirno pogodio i odveo Dinamo u osminu finala.

Tko će biti protivnik, bit će poznato nakon ždrijeba 14. veljače.

Liga prvaka mladih, šesnaestina finala:
Dynamo Kijev - Dinamo Zagreb 3:4 (0:0)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!