Zimski sportovi

Thomas Dressen nastavlja s odličnim nastupima u spustu, Nijemac slavio i u Saalbachu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.02.2020.
Thomas Dressen nastavlja s odličnim nastupima u spustu, Nijemac slavio i u Saalbachu

Thomas Dressen pobjednik je utrke spusta vožene u Saalbachu. Dressen je bio najbrži u gotovo idealnim uvjetima te je tako stigao do pete pobjede u Svjetskom kupu...

Nakon što je sjajno odradio utrku u Garmisch-Partenkirchenu, Thomas Dressen odnio je pobjedu u spustu i u Saalbachu. Dressen je iskoristio jako dobre uvjete na stazi i pokazao je da je jedan od najboljih skijaša u ovoj disciplini u ovom trenutku.

Njemačkom skijašu ovo je peta pobjeda u karijeri, a svih pet ostvario je u spustu. 2018. godine slavio je u Kitzbühelu i Kvitfjellu, na početku ove sezone u Lake Louiseu te 1. veljače u Garmischu. Broj pobjeda bio bi zasigurno i veći da prošlu sezonu nije morao propustiti zbog ozljede koljena koja ga je ostavila bez nastupa od studenog 2018. godine.

U Saalbachu nekih posebnih iznenađenja nije bilo, oni najbolji spustaši današnjice upisali su visoke plasmane, a predvodio ih je Nijemac koji je imao sedam stotinki bolje vrijeme od Švicarca Beata Feuza. Feuz je, pak, imao dvije stotinke bolje vrijeme od Maura Caviezela.

Hrvatski skijaši nisu nastupili kao što niti inače ne nastupaju u ovoj disciplini ove sezone, a koliko je staza bila dobro pripremljena, dovoljno govori podatak kako je odustajanja bilo vrlo malo te je prvi koji je odustao od nastupa Švicarac Ralph Weber s brojem 33. Čak su i zaostaci za pobjednikom bili mali i prvih 12 naguralo se u sekundi zaostatka za pobjednikom.

Nakon ove utrke posebnog razloga za zadovoljstvo imaju Švicarci koji su imali čak četvoricu skijaša u prvih pet, Dressen je jedini uljez kao Nijemac, ali on je odnio glavnu nagradu.

Spust, Saalbach:
1. Thomas Dressen (Njemačka) 1:32.96
2. Beat Feuz (Švicarska) +0.07
3. Mauro Caviezel (Švicarska) +0.09
4. Carlo Janka (Švicarska) +0.26
5. Niels Hintermann (Švicarska) +0.49
6. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.54
6. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.54
8. Maxence Muzaton (Francuska) +0.60
9. Johan Clarey (Francuska) +0.64
10. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) +0.74
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!