Tenis

Loš dan za nositelje: Bedene šokirao Tsitsipasa, Goffin također ispao

Jan Šneler • četvrtak, 13.02.2020.
Loš dan za nositelje: Bedene šokirao Tsitsipasa, Goffin također ispao
Foto: Pixsell

Odigrani su preostali susreti drugog kola na ATP turniru u Rotterdamu, a potop favorita se nastavlja...

Nakon prvog dana ATP turnira u Rotterdamu ostali smo bez prvog nositelja Daniila Medvedeva, a turnir napuštaju još dva nositelja. Najveće iznenađenje priredio je Aljaž Bedene koji je u dva seta svladao drugog nositelja Stefanosa Tsitsipasa.

Grčki tenisač definitivno nije imao svoj dan. U prvom setu uspio je propustiti čak pet break lopti. Bolje je igrao Tsitsipas na samom početku, ali onda je sve stalo. Propustivši veći broj prilika, otvorio je šansu slovenskom tenisaču.

Bedene je to objeručke prihvatio i kod rezultata 5:5 došao do breaka i nešto kasnije do seta. U drugom setu oduzimanje servisa dogodilo se već u trećem gemu te je Bedene za malo više od sata i pol igre uspio izboriti plasman u četvrtfinale gdje ga čeka Felix Auger-Aliassime.

Poraz je doživio i četvrti nositelj David Goffin. Njega je nakon dva seta svladao Talijan Jannik Sinner. Meč je trajao točno dva sata, a u toj borbi uspješniji je bio Sinner i to sa 7:6 i 7:5. Belgijski tenisač nije bio na svojoj razini, tijekom meča napravio je čak sedam dvostrukih grešaka.

Za razliku od prve dvojice nositelja, Gael Monfils koji je ujedno i treći nositelj, uspio je izboriti plasman u sljedeću fazu turnira. Meč protiv Gillesa Simona, Monfils je dobio u dva seta. U prvom setu Monfilsu su trebala dva breaka jer se Simon jednom uspio vratiti u igru.

Međutim, u drugoj dionici meča je bilo svega, viđeno je čak pet breakova. Monfils je već u prvom gemu napravio break, Simon momentalno vraća izgubljeno, ali do kraja meča ne osvaja niti jedan gem. Monfils je čak tri puta došao do breaka i sa 6:1 finiširao meč.

Dodajmo kako je Andrej Rubljov, sedmi nositelj turnira, s 2-0 u setovima slavio protiv Aleksandera Bublika dok je Filip Krajinović istim rezultatom uspio pobijediti Vaseka Pospišila koji je u prvom kolu izbacio Medvedeva.

ATP Rotterdam, 2. kolo:
Jannik Sinner (ITA) - David Goffin (BEL, 4) 7:6(7) 7:5
Alexander Bublik (KAZ) - Andrej Rublev (RUS, 7) 5:7 3:6
Aljaž Bedene (SLO) - Stefanos Tsitsipas (GRČ, 2) 7:5 6:4
Gael Monfils (FRA, 3) - Gilles Simon (FRA) 6:4 6:1
Vasek Pospišil (KAN) - Filip Krajinović (SRB) 4:6 (7)6:7

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!