Tenis

Monfils i Auger-Aliassime borit će se za titulu u Rotterdamu

Petar Jenjić • subota, 15.02.2020.
Monfils i Auger-Aliassime borit će se za titulu u Rotterdamu

Danas smo saznali finaliste ATP turnira u Rotterdamu. Bit će to Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Francuz Gael Monfils...

Felix Auger-Aliassime ubilježio je pobjedu u polufinalu turnira protiv Pabla Carrena-Buste sa 7:6, 6:4 nakon sat i 51 minutu igre. Bit će mu to četvrto finale na ATP touru gdje će tražiti svoju prvu titulu.

U prvom setu nismo vidjeli nijedan break pa smo gledali tie-break. U 13. igri Kanađanin je dominirao te izgubio samo dva poena. U drugom setu napravio je break za vodstvo 2:1 i do kraja morao spasiti samo jednu break šansu protivnika. Meč je zaključio prvom meč loptom.

Finalni meč donijet će mu dvoboj protiv Gaela Monfilsa koji je u svom polufinalu svladao Filipa Krajinovića sa 6:4, 7:6 nakon sat i 47 minuta igre. Ovo će mu biti čak 31. finale karijere, a tražit će desetu titulu.

U prvom setu nismo vidjeli nijednu break šansu sve do vodstva Francuza 5:4. Tada je Monfils izborio dvije vezane. Krajinović je obje spasio, ali treću nakon toga ipak nije uspio.

Srpski tenisač u drugom je setu spasio četiri meč lopte Monfilsa na vlastiti servis i uspio izboriti tie-break. Međutim, u 13. igri bolji je bio treći nositelj.

Spomenuti dvojac koji će igrati u finalu nikada se ranije nije susreo u karijeri.

ATP Rotterdam, polufinale:
Felix Auger-Aliassime (Kanada) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska) 7:6 (2), 6:4
Gael Monfils (Francuska, 3) - Filip Krajinović (Srbija) 6:4, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!