Košarka

Fenerbahče drugu godinu zaredom osvojio Kup, Darušafaka ostaje u čekaonici

Branimir Korać • nedjelja, 16.02.2020.
Fenerbahče drugu godinu zaredom osvojio Kup, Darušafaka ostaje u čekaonici
Foto: Pixsell

U sezoni koja se ne odvija baš na idealan način, Fenerbahče je ipak osigurao jedan trofej. Obradovićeva momčad obranila je titulu osvajača Kupa Turske...

Završni turnir Kupa Turske odigravao se u Ankari, a trofej su odnijeli košarkaši Fenerbahčea. Oni su u finalu bili bolji od Darušafake 74:71 i tako su obranili titulu pobjednika ovog natjecanja.

Fenerbahče nije došao u Ankaru kao prvi favorit za osvajanje trofeja, bio je to Andolu Efes, ali on je izletio odmah u četvrtfinalu i to upravo protiv Darušafake. Fener je na kraju ipak slavio, upisao je te tri željene pobjede i drugu sezonu zaredom osvojio Kup.

U finalnom dvoboju u završnici ga je u prednosti održavao Kostas Sloukas koji je upisao šest pogođenih slobodnih bacanja iz isto toliko pokušaja i nije dozvolio Darušafaki nekakav preokret.

Po 15 poena na kraju su upisali Sloukas (pet skokova), Nando De Colo i Luigi Datome (pet skokova, 5/7 trica). Kod Darušafake Johnathan Hamilton imao je 20 poena i deset skokova, a po 13 poena dodali su Özdemiroglu Dogus i Bonzie Colson (devet skokova, pet asistencija).

Turski kup, finale:
Darušafaka Tekfen - Fenerbahče Beko 71:74

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!