Tenis

Petra Martić sjajnim nastupom prošla u polufinale turnira u Dubaiju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.02.2020.
Petra Martić sjajnim nastupom prošla u polufinale turnira u Dubaiju

Petra Martić odigrala je svoj vjerojatno najbolji meč sezone. U četvrtfinalu turnira u Dubaiju nadigrala je Estonku Anett Kontaveit i svladala ju je sa 7:6, 6:1...

Petra Martić igrat će u polufinalu turnira u Dubaiju! Odličnim nastupom protiv Anett Kontaveit izborila je prolaz među četiri najbolje, a ovaj meč bio je vjerojatni i njen najbolji ove sezone.

Martić je slavila u dva seta protiv igračice koja je igrala četvrtfinale Australian Opena i općenito ove sezone izgledala vrlo dobro. Međutim Petra je igrala jako dobro, posebno u drugom setu u kojem je ostavila Kontaveit na jednom gemu.

Meč je krenuo vodstvom Kontaveit 2:0, ali Martić se ekspresno vratila i set je otišao u 13. igru. Tamo je Estonka povela s 3:1 pa je Martić napravila seriju 6:1 i uzela prvi set.

U drugom setu Martić je odmah stigla do breaka, a kada je kod 4:1 još jednom oduzela servis Kontaveit, bilo je sve jasno. Završilo je 7:6, 6:1 i Petra Martić prošla je u prvo polufinale u zadnjih pet mjeseci.

U polufinalu Martić će igrati protiv Elene Ribakine što je velika prilika za ulazak u finale iako je Ribakina sjajno odradila dosadašnji dio turnira.

WTA Dubai, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Anett Kontaveit (Estonija) 7:6(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!