Košarka

Trešnjevka pala nakon prvog poluvremena, Kraljevo uvjerljivo do pobjede

Matej Kačan • četvrtak, 20.02.2020.
Trešnjevka pala nakon prvog poluvremena, Kraljevo uvjerljivo do pobjede
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U zaostalom susretu 16. kola ženske regionalne WABA lige košarkašice Trešnjevke su upisale novi poraz. Bolje su s 92:75 bile igračice domaćeg Kraljeva...

Dok košarkaški svijet okupira početak muških kvalifikacija za Eurobasket 2021., žene igraju europske kupove. Među te susrete se ugurala i zaostala utakmica 16. kola ženske regionalne WABA lige, a u njoj su uvjerljiv poraz u Kraljevu doživjele košarkašice Trešnjevke.

Nije se loše držala Trešnjevka u prvom poluvremenu. Nakon deset minuta igre bilo je tek 23:20 za gostujuće košarkašice koje su se ipak uspjele odvojiti tek nakon što je Trešnjevka preko dva vezana ubačaja Josipe Pavić i povela s 24:23.

Tada kreće serija domaćih košarkašica koja se zaustavila na 37:28 četiri minute do poluvremena nakon trice Dragane Gobeljić. Uspjele su gostujuće košarkašice barem nekako zaustaviti pad i krvarenje te su uspjele zadržati zaostatak u jednoznamenkastoj sferi i to na 49:40 na poluvremenu.

Ponajviše na tome mogu zahvaliti sjajnoj Pavić koja je odigrala svaku sekundu prvog dijela te je na velikom odmoru imala 15 poena uz šest skokova, a najbolje ju je sa sedam poena u tim trenucima pratila Patricija Perić.

No brzo su se nade Trešnjevke u pozitivan rezultat rasplinule u trećoj dionici. Igra pod košem gošći je zaustavljena, a odgovornost je na sebe u drugom poluvremenu preuzela Nika Mühl koja sama ipak nije bila dovoljna za podmazan napad. Kraljevo je našlo i ritam u napadu pa na koncu treće na semaforu stoji velikih 76:52, dok je gore spomenuta Mühl povela Trešnjevku do smanjenja u posljednjoj četvrtini i konačnih 92:75.

Tri igračice su zabile po 17 poena kod Kraljeva, a to su Dragana Gobeljić, Aleksandra Račić i Kimberly Pierre-Louis, dok je kod Trešnjevke 20 ubacila Pavić, dok ju je pratila Mühl sa 16 poena uz 11 asistencija.

Ostala je ovim porazom Trešnjevka na tri pobjede i posljednjem mjestu tablice, dok je Kraljevo s 10-6 i dalje u borbi za doigravanje. Trešnjevki slijedi jako važna utakmica za izbjegavanje samog dna jer u Zagreb stiže još jedan fenjeraš, Crvena Zvezda.

WABA liga, 16. kolo:
Kraljevo - Trešnjevka 92:75

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!