Tenis

Petra Martić propustila previše prilika, Ribakina u finalu Dubaija

Matej Kačan • petak, 21.02.2020.
Petra Martić propustila previše prilika, Ribakina u finalu Dubaija

Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Dubaiju. Bolja je od nje s 2-0 u setovima bila Elena Ribakina nakon dva sata i 15 minuta tenisa...

Previše propuštenih prilika koštalo je Petru Martić ulaska u finale Dubaija. Hrvatska tenisačica je s dva puta po 7:6 zaustavljena u polufinalu WTA turnira u Dubaiju. Martić je imala set loptu u prvom setu, a onda i 4:1 te set loptu pri 6:5 u drugom setu, ali u finale na kraju ide Elena Ribakina.

Meč je krenuo s nestabilnim servisima na obje strane pa smo u prva tri gema vidjeli breakove, a u tome se bolje snašla hrvatska predstavnica koja je iz toga izašla s oduzetim servisom viška i vodstvom od 3:1.

Imala je Petra odmah u sljedećem gemu priliku otići na 4:1, ali je u maratonskoj igri od 18 poena propustila tri break prilike, a onda je pet gemova nakon ispustila i tu prednost te set loptu na svom servisu te je dopustila Ribakini da vrati break uđe u potpunu ravnopravnost.

Ušao je zato prvi set u trinaestu igru u kojoj je Ribakina osvojila pet poena u nizu te je došla na rub vodstva u setovima sa 6:2. No Martić je pokazala kako joj se igra i glava nisu raspale te osvaja tri poena u nizu, ali je ipak Ribakina iskoristila četvrtu set loptu za 7:5 i 1-0.

No ispostavilo se kako bolja igra Martić pri kraju prvog seta nije bila slučajna. Hrvatska je tenisačica odmah na prvom Ribakininom servisu u drugom setu napravila 15:40 i došla do breaka te je tu prednost zadržala do 4:1.

Ostalo je samo dva puta odservirati za drugi set i potpuno poravnanje u meču, ali se ponovila slična situacija kao i u prvom setu te se Kazahstanka breakom vraća u aktivan rezultat. Tako je i bilo te je svaka igračica zadržala servis.

Najbolju priliku za dobiti set prije tie-breaka imala je Petra Martić koja je pri 6:5 i servisu Ribakine imala 30:40 i set loptu, ali je Kazahstanka spasila i to te se ušlo u trinaestu igru.

Nije u tie-breaku Martić imala više snage nakon toliko propuštenih prilika. Izgubila je odmah na startu sva tri poena na svom servisu pa je Ribakina povela s 5:1, a onda i završila posao za 7:2 i 2-0 te prolazak u finale.

Ribakina će u finalu igrati protiv bolje iz dvoboja Simone Halep i Jennifer Brady koji je na rasporedu odmah nakon netom završenog prvog polufinala.

WTA Dubai, polufinale:
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Elena Ribakina (Kazahstan) 6:7, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!