Nogomet

Roko Baturina sjajno krenuo u Sloveniji, zabio u debiju za Bravo

Matej Kačan • nedjelja, 23.02.2020.
Roko Baturina sjajno krenuo u Sloveniji, zabio u debiju za Bravo
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski nogometaš i nada Dinama Roko Baturina je postigao svoj prvijenac za momčad Brava u pobjedi protiv Tabor Sežane od 2:1. Baturina je postigao pobjednički pogodak...

Samo četiri minute trebale su Roku Baturini za prvijenac u slovenskom nogometnom prvenstvu u dresu Brava. Mlada nada hrvatskog nogometa i zagrebačkog Dinama je nastupio za Bravo samo nekoliko dana nakon što je pristigao na posudbu, a novo je poglavlje u svojoj karijeri počeo na najbolji mogući način.

Sin poznatog nogometaša Hajduka Mate Baturine je u dvoboju Brava i Tabora iz Sežane ušao u 80. minuti, a već je u 84. postigao pobjednički pogodak. Baturina je na rubu šesnaesterca primio loptu na prsa te se okrenuo i poluvolejem pogodio bliži kut vrata gostiju.

Bravo je u vodstvo doveo Luka Zinko u 28. minuti, a izjednačio je Bongongui u 41. Baš ovom pobjedom je Bravo preskočio Tabor na osmom mjestu te je sada klub iz Sežane na devetom mjestu koje nudi opasnost ispadanja iz lige. Rudar je uvjerljivo zadnji s tek osam bodova.

Baturina je ove sezone bio prijavljen i za Ligu prvaka kao jedan od mladih igrača koje je Nenad Bjelica uvrstio na popis, ali se nije uspio nametnuti u prvoj ekipi Modrih. Zato je za drugu momčad Dinama upisao nekoliko zapaženih nastupa te je bilo vrijeme za posudbu i prvoligaško iskustvo.

Slovenija, Prva liga, 21. kolo:
Bravo - Tabor Sežana 2:1

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!