Košarka

Stopostotni Šarić do pobjede protiv Bogdanovićevih Jazzera, Zubac najbolji skakač Clippersa

Petar Jenjić • utorak, 25.02.2020.
Stopostotni Šarić do pobjede protiv Bogdanovićevih Jazzera, Zubac najbolji skakač Clippersa

Dario Šarić i Phoenix Sunsi noćas su stigli do pobjede na gostovanju kod Utah Jazza, dok Los Angeles Clippersi nisu imali problema protiv Memphis Grizzliesa. Ivica Zubac bio je prvi skakač svoje momčadi...

Treću domaću utakmicu zaredom izgubila je Utah Jazz, a noćas su protivnik bili Phoenix Sunsi koji su slavili sa 131:111. Nakon prvog poluvremena sve je bilo izjednačeno (62:62), da bi treću četvrtinu gosti dobili s 37:26, zahvaljujući tri uzastopne trice, a zatim zakucavanjem Jevona Cartera. U posljednjoj dionici prednost su samo podebljali.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Devin Booker s 24 poena i deset asistencija, a u svom povratku u Salt Lake City Ricky Rubio dodao je 22 poena, šest skokova, 11 asistencija i sedam ukradenih lopti. Dario Šarić bio je jako dobar te je za 16 minuta ostvario stopostotan učinak. Dodao je 14 poena (3/3 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i dvije asistencije.

Domaću je momčad ponovno predvodio Donovan Mitchell koji je susret zaključio s 38 poena. Iza njega je bio Bojan Bogdanović koji je dodao 16 poena (4/7 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 8/8), tri skoka i dvije asistencije za 34 minute u igri.

Los Angeles Clippersi ugostili su Memphis Grizzliese te stigli do glatke pobjede, u dvoboju u kojem nije bilo nimalo napetosti. Već nakon prve četvrtine imali su vodstvo od 40:14, do poluvremena se to još povećalo (66:37), a do kraja je samo ostalo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Kawhi Leonard s 25 poena i osam skokova, dok je Ivica Zubac dodao šest poena (3/8 za dva) i deset skokova za nešto manje od 21 minutu u igri. Nijedan igrač Clippersa nije skupio više skokova na susretu.

Goste je predvodio Ja Morant sa 16 poena, dok su po 14 poena dodali Gorgui Deng (deset skokova) i Josh Jackson (pet skokova).

NBA:
Utah Jazz - Phoenix Suns 111:131
LA Clippers - Memphis Grizzlies 124:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!