Tenis

Sve favoritkinje osim Kenin sigurne u drugom kolu Dohe

Matej Kačan • utorak, 25.02.2020.
Sve favoritkinje osim Kenin sigurne u drugom kolu Dohe

Odigrano je drugo kolo WTA turnira u Dohi, a većina je tenisačica opravdalo svoje statuse favoritkinja. Najneugodnije iznenađenje je doživjela Amerikanka Sofia Kenin koja nije došla ni do seta...

Nikakvih problema nije imala prva nositeljica Ashleigh Barty koja je za sat i 14 minuta tenisa dozvolila tek pet gemova Lauri Siegemund te je sa 6:3 i 6:2 opravdala status favoritkinje za prolazak u osminu finala.

Još je uvjerljivija bila i Karolina Pliškova koja je s pozicije treće nositeljice za manje od sat vremena svladala hrvatsku tenisačicu koja nastupa pod zastavom SAD-a, Bernardu Peru. Pera je uspjela osvojiti tek tri gema i to sva tri u prvom setu, dok je u drugom Čehinja slavila s uvjerljivih 6:0 te je otišla među 16.

Nešto teži posao je protiv Veronike Kudermetove imala Švicarka i četvrta nositeljica Belinda Benčić. Nakon što je prvi set riješila breakom tek u desetom gemu, Benčić je drugi set izgubila sa 6:4 pa je sve otišlo u treći set u kojem je Benčić do pobjede došla tek u tie-breaku sa 7:4.

Vrlo neugodno iznenađenje u drugom kolu je doživjela Sofia Kenin. Šesta nositeljica i peta igračica svijeta je za sat i pol vremena izgubila od Ukrajinke Dajane Jastremske s 2-0 u setovima. Nakon 6:3 u prvom setu je Kenin došla do trinaeste igre u drugom, ali je i tamo Ukrajinka slavila sa 7:4.

Očekivanja nije opravdala ni Belgijanka Elise Mertens koja je u dva sata izgubila od Kazahstanke Julije Putintseve. Nakon što je Mertens osvojila prvi set sa 6:4 je njena igra potpuno pala pa Kazahstanka sa 6:3 i 6:2 dolazi do izjednačenja i prolaska u osminu finala.

U ostalim susretima dana nije bilo pretjeranih uzbuđenja ni iznenađenja. Najteži je posao imala Elena Ribakina koja je preokretom svladala Alison Van Uytvanck. Posebno je dramatičan bio treći set koji se odužio na sat vremena, a riješen je s 10:8 u tie-breaku u korist Ribakine.

Uvjerljivi preokret izvela je i Petra Kvitova koja je nakon 6:4 za Carlu Suarez Navarro u potpunosti okrenula susret na svoju stranu pa je slavila sa 6:3 i 6:0. Tri seta su trebala i Aryni Sabalenki koja je sa 7:5, 2:6 i 7:5 svladala Estonku Anett Kontaveit, a preokret je trebao i 15. nositeljici Mariji Sakkari za 2-1 protiv Tereze Martincove.

Ostale su susrete favoritkinje lako riješile u dva seta. Odmora za tenisačice nema jer su već u srijedu na rasporedu susreti osmine finala.

WTA Doha, drugo kolo:
Anett Kontaveit (Estonija) - Aryna Sabalenka (Bugarska, 9) 5:7, 6:2, 5:7
Barbora Stricova (Češka) - Jelena Ostapenko (Latvija) 1:6, 2:6
Vera Zvonareva (Rusija) - Saisai Zheng (Kina) 5:7, 1:6
Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Iga Swiatek (Poljska) 6:2, 6:2
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Petra Kvitova (Češka, 8) 6:4, 3:6, 0:6
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Sofia Kenin (SAD, 6) 6:3, 7:6
Elise Mertens (Belgija, 16) - Julija Putintseva (Kazahstan) 6:4, 3:6, 2:6
Veronika Kudermetova (Rusija) - Belinda Benčić (Švicarska, 4) 4:6, 6:4, 6:7
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Laura Siegemund (Njemačka) 6:3, 6:2
Alison Van Uytvanck (Belgija) - Elena Ribakina (Kazahstan, 14) 7:5, 2:6, 6:7
Karolina Pliškova (Češka, 3) - Bernarda Pera (SAD) 6:3, 6:0
Garbine Muguruza (Španjolska, 11) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:1, 6:2
Ons Jabeur (Tunis) - Jennifer Brady (SAD) 6:4, 6:3
Maria Sakkari (Grčka, 15) - Tereza Martincova (Češka) 3:6, 7:6, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!