Košarka

Trešnjevka došla do četvrte pobjede, u Zagrebu stradala Crvena zvezda

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
Trešnjevka došla do četvrte pobjede, u Zagrebu stradala Crvena zvezda
Foto: Pixsell

Košarkašice Trešnjevke stigle su do bitne pobjede u borbi za izbjegavanje dna regionalne WABA lige. U Zagrebu je s uvjerljivih 81:62 svladana momčad Crvene zvezde...

Borba za izbjegavanje dna regionalne WABA lige izgleda mnogo ugodnije za košarkašice Trešnjevke nakon srijede i važne pobjede. U susretu 17. kola su igračice Deana Nemeca svladale Crvenu zvezdu s kojom su se izjednačile na četvrtoj pobjedi.

Isto toliko imaju i ekipe Orlova i Partizana s tim da Partizan ima utakmicu manje koju će odigrati protiv prvoplasirane Budućnosti. Zvezda je svladana s 81:62 te je tako Trešnjevka stigla do pobjede nakon dva vezana poraza.

Od samog početka susreta su domaće košarkašice bile bolje i fokusirane na pobjedu tako da je prednost odmah prešla na domaću stranu, a u prvoj četvrtini su vukle Josipa Jurić i Anđela Katavić.

Tako je nakon prve dionice 19:11, dok je do poluvremena Zvezda uspjela smanjiti na 35:30. No u drugom poluvremenu se egzekucijski probudila i najbolja igračica Trešnjevke Josipa Pavić, a svoj je obol dala i organizatorica igre Nika Mühl.

Gostujuća ekipa je padala kako se susret bližio kraju pa je razlika narasla do visokih konačnih 19 poena za domaće i 81:62 na semaforu za četvrtu pobjedu Trešnjevke.

Najviše je kod domaćih ubacila Katavić sa 16 poena, iako uz slab (6/18) šut iz igre, ali i 11 skokova i osam asistencija. Pavić i Mühl su dodale po 15 poena, a potonja je podijelila sedam asistencija, dok je Pavić uhvatila 14 skokova.

Milica Bojović i Milina Mišeljić su sa 17, odnosno 15 poena vodile gostujuću ekipu. Borba Trešnjevke se nastavlja jer u 18. kolu slijedi vrlo važno gostovanje kod Partizana.

WABA liga, 17. kolo:
Trešnjevka 2009 - Crvena zvezda 81:62

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!