Tenis

Đoković i Tsitsipas u dva seta do četvrtfinala, Paire jedini nositelj koji je otpao

Branimir Korać • četvrtak, 27.02.2020.
Đoković i Tsitsipas u dva seta do četvrtfinala, Paire jedini nositelj koji je otpao

U Dubaiju su na rasporedu bili susreti osmine finala tamošnjeg velikog ATP turnira, a jedini nositelj koji nije uspio doći do pobjede je Benoit Paire. Francuz je poražen od sunarodnjaka Richarda Gasqueta...

U francuskom dvoboju u osmini finala Dubaija, Richard Gasquet svladao je Benoita Pairea s dva puta po 6:4. Paire je imao dosta problema na servisu, prvi je bio na tek 47 posto ubačaja što je olakšalo posao Gasquetu koji je bio vrlo agresivan na drugom servisu protivnika. Gasquet je imao pet break lopti manje, ali šest ih je realizirao za razliku od četiri Pairea.

Najlakši posao imao je Jan-Lennard Struff koji je pregazio Nikoloza Basilašvilija i svladao ga je sa 6:1, 6:0. Gruzijac je osvojio jedan jedini gem i to u prvom setu koji je potrajao samo 19 minuta. Drugi je bio tek dvije minute duži. Basilašvili je 29. igrač svijeta i nipošto si ne bi smio dopustiti ovakve poraze.

Nikakvih problema nije bilo za Novaka Đokovića koji je igrao protiv starog poznanika Philippa Kohlschreibera. Bio je to njihov pet međusobni dvoboj u posljednjih godinu dana i četvrta uzastopna pobjeda Đokovića. Ovo je samo nastavak njegovog niza pobjeda koji je započeo u Madridu na Davis Cup finalu. U 2020. godini odigrao je 15 mečeva i upisao 15 pobjeda.

Dva seta za pobjedu trebao je i Andrej Rubljov koji je u tie-breaku dobio prvi set protiv Filipa Krajinovića. Drugi set bio je jednosmjerna ulica i Rus ga je uzeo bez izgubljenog gema za manje od pola sata igre.

Rutinski je slavio Karen Hačanov koji je u dva seta bio bolji od Dennisa Novaka. Dobar nastup Rusa, Novaku nije ostalo previše šansi i morao se pomiriti s porazom. U oba seta odluka je pala u završnici kada je Austrijancu padala koncentracija i upisao je poraz.

Jednostavan posao imao je na kraju i Gael Monfils koji je u dva laka seta svladao Yasutaku Uchiyamu. Nije bilo nikakvih problema, Francuz je ispustio tek tri gema. Monfilsu se znalo događati da u susretima u koje ulazi kao favorit podbaci, ali ovdje je odradio dobar posao i zasluženo je slavio.

Drugi nositelj Stefanos Tsitsipas porazio je Aleksandera Bublika u dva seta. Očekivana pobjeda Tsitsipasa, ali i očekivano dobar otpor Bublika.

Dubai, osmina finala:
Daniel Evans (Velika Britanija) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 7:5, 3:6, 7:6(7)
Richard Gasquet (Francuska) - Benoit Paire (Francuska, 8) 6:4, 6:4
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:1, 6:0
Novak Đoković (Srbija, 1) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:1
Andrej Rubljov (Rusija, 6) - Filip Krajinović (Srbija) 7:6(3), 6:0
Karen Hačanov (Rusija, 7) - Dennis Novak (Austrija) 6:3, 6:4
Gael Monfils (Francuska, 3) - Yasutaka Uchiyama (Japan) 6:1, 6:2
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 7:6(1), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!