Zimski sportovi

Otkazane utrke u Ofterschwangu, upitna završnica u Cortini: 'U ovom trenutku bez gledatelja'

Petar Jenjić • četvrtak, 27.02.2020.
Otkazane utrke u Ofterschwangu, upitna završnica u Cortini: 'U ovom trenutku bez gledatelja'

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazane su utrke Svjetskog kupa za skijašice u njemačkom Ofterschwangu 7. i 8. ožujka. Što će biti sa završnicom sezone u Cortini d'Ampezzo, ostaje za vidjeti...

Još je 11 utrka ostalo do kraja sezone u skijaškom Svjetskom kupu. Dvije od spomenutih 11 otkazane su, a radi se o veleslalomu i slalomu za skijašice u Ofterschwangu zbog loših vremenskih uvjeta. Trebale su biti na rasporedu 7. i 8. ožujka.

Sama završnica Svjetskog kupa trebala bi se voziti od 18. do 22. ožujka u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, a unatoč širenju koronavirusa, FIS ne odustaje od spomenutog skijališta.

"U ovom je trenutku Cortina i dalje mjesto gdje će se održati završnica, no bez gledatelja. Razmatramo i druge mogućnosti. Imamo plan A, plan B i plan C. Najveći su izazov brze discipline, ali trenutno postoji tek jedan službeni plan", rekao je šef FIS natjecanja Markus Waldner za švedsku novinsku agenciju.

Sličan razvoj događaja bit će ovog vikenda u talijanskom La Thuilu gdje se trebaju održati ženske brze discipline. S obzirom na to da iz Aoste nema nijednog prijavljenog pacijenta, utrke će se održati bez gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!