Košarka

Planinić: 'Ovaj put bilo je sve drugačije, ranije bi se mladi igrači uplašili, sada im je bilo puno lakše'

Branimir Korać • četvrtak, 27.02.2020.
Planinić: 'Ovaj put bilo je sve drugačije, ranije bi se mladi igrači uplašili, sada im je bilo puno lakše'
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija dobro je otvorila nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Darko Planinić ističe sjajnu atmosferu kao glavni razlog toga...

Darko Planinić bio je posebno zadovoljan uoči početka kvalifikacija, osjetilo se pozitivnije ozračje u reprezentaciji i sve to je puno pomoglo u ostvarenju dobrih rezultata.

"Od početka je sve bilo drugačije, nije bilo nervoze, ozračje je bilo pozitivno i mladi igrači brzo su se i dobro uklopili. Uživao sam igrati sa Švedskom i Nizozemskom, već dugo se nisam tako dobro osjećao u reprezentaciji. Za malog Drežnjaka znao sam da je dobar i da dobro igra u Širokom, ali nisam očekivao da će baš tako dobro reagirati na ovoj razini. Ovaj put bilo je sve drugačije, ranije su se mladi igrači malo uplašili i izgubili na terenu, sada im je zbog sve te atmosfere bilo puno lakše", kaže Planinić za Sportske novosti.

Novo, a opet staro ime u reprezentaciji je Roko Leni Ukić koji je donio puno toga dobroga.

"Jedino je Ukić došao od iskusnijih u kadar, a s njim su se puno bolje posložile kockice. Puno toga donio nam je kao lider, riješio je tu utakmicu protiv Nizozemske, svima nam je puno značio."

Ove kvalifikacije su i priprema za olimpijske kvalifikacije koje će se održati u Splitu.

"Čeka nas jako težak posao jer u Split dolaze Brazil, Njemačka i Rusija, ali mi s našim NBA igračima imamo razloga za optimizam. Bilo bi sjajno ponoviti priču iz Torina, mi stariji stalno pričamo mlađima o tom ljetu."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!