Nogomet

Arteta: 'Ovaj poraz jako boli jer smo imali velike ambicije u Europskoj ligi'

Marjan Kreševac • petak, 28.02.2020.
Arteta: 'Ovaj poraz jako boli jer smo imali velike ambicije u Europskoj ligi'

Arsenal je ispao iz Europske lige nakon što je poražen 2:1 na Emiratesu s Olympiakosom u uzvratnom susretu šesnaestine finala. Pogodak su primili u posljednjoj minuti drugog produžetka...

Kako igrači tako i navijači Arsenala bili su entuzijastični nakon prvog susreta u Grčkoj i gostujuće pobjede 1:0 protiv Olympiakosa. Mnogi su vidjeli Europsku ligu kao možda najbolju šansu za plasman u europska natjecanja i sljedeće sezone. Priznao je i sam trener Mikel Arteta da su imali velike planove u ovom natjecanju.

U većini susreta nije to izgledalo dobro s domaće strane. Nije bilo neke posebne ideje u igri, lopta je sporo cirkulirala posebno u veznom redu Arsenala i svi su čekali neki individualni bljesak. Posebno slabo odigrali su Topnici u fazi obrane, primili su dva jeftina pogotka nakon prekida i dvije kardinalne pogreške.

Teško je bilo Arteti pronaći riječi kojima bi opisao šok nakon ispadanja, ali usprkos porazu (prvom Arsenala u 2020. godini) Arteta se nada da će njegovi igrači izvući neku pouku nakon tužne noći na Emiratesu: "Ovaj poraz jako boli jer smo imali velike ambicije u Europskoj ligi. Vidio sam sve dečke i znam koliko su željeli ovo natjecanje. Vidio sam danas kako se bore i način na koji pokušavamo igrati, a ovo je teško probaviti kako za momčad tako i za klub."

"Ovo je nogomet i ponekad je vrlo okrutno kada su emocije velike, ali emocije su nešto s čime se morate naučiti nositi ako želite opstati u ovom okruženju. Sada je na meni i svima nama da se emotivno vratimo i da krenemo prema naprijed. Mislim da smo tijekom susreta postajali sve bolji i bolji, a oni su igrali sve dublje i dublje. Stvorili smo više nego dovoljno šansi za pobjedu."

Bilo je šansi, to je neosporna činjenica, ali netko te šanse treba i materijalizirati. Napadačka četvorka Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Mesut Özil i Nicolas Pepe vrijedna 215 milijuna funti uputila je samo jedan udarac u okvir gola prije nego je Aubameyang postigao pogodak u 113. minuti susreta za 2:1.

Svjestan je toga i Arteta i zna da ga očekuje puno posla u tom dijelu: "Mislim da ova momčad ima puno napadačkog potencijala, ali taj potencijal treba i ostvariti. U protivničkom šesnaestercu promašili smo šanse koje su trebale biti golovi, a s druge strane u vlastitom kaznenom prostoru dopustili smo im nekoliko prilika koje su oni iskoristili. Bili smo ranjivi u prekidima i to je dio igre na kojem moramo ozbiljno raditi i unaprijediti ga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!