Vodeni sportovi

Olimpijski pobjednik u plivanju suspendiran na osam godina

Petar Jenjić • petak, 28.02.2020.
Olimpijski pobjednik u plivanju suspendiran na osam godina

Sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendirao je na osam godina kineskog plivača Sun Yanga koji je čekićem uništio uzorke tijekom nenajavljene antidopinške kontrole...

Kineski plivač Sun Yang, trostruki olimpijski pobjednik i 11. puta svjetski prvak, trebao bi ostati bez prilike da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiu ovog ljeta. Kako je objavio glavni tajnik CAS-a glavni Matthieu Reeb, Yang je suspendiran na osam godina.

Naime, u rujnu 2018. godine čekićem je uništio uzorke tijekom nenajavljene antidopinške kontrole, a ovo mu nije prva suspenzija. 2014. godine suspendiran je zbog pozitivnog testa na stimulans timetazidin.

Plivač se može žaliti na odluku i tražiti da suspenzija ne stupi na snagu do konačne odluke. Cijeli slučaj završio je na Sudu za sportsku arbitražu nakon što je Međunarodna plivačka federacija oslobodila plivača zbog formalnih manjkavosti.

Tako je Kinez mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu gdje je osvojio i medalje. S obzirom da su osvojene nakon sporne kontrole, moći će ih zadržati, istaknuli su iz CAS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!