Nogomet

Eintracht nakon golijade posljednji prošao u osminu finala Europske lige

Matej Kačan • petak, 28.02.2020.
Eintracht nakon golijade posljednji prošao u osminu finala Europske lige

U uzvratnom susretu prve nokaut faze Salzburg i Eintracht su u Salzburgu odigrali odgođenu utakmicu koja je završila s 2:2, a dalje je zbog uvjerljive pobjede u prvoj utakmici prošao Eintracht...

Kompletirana je šesnaestina finala Europske lige te su napokon poznati svi sudionici osmine finala. Posljednji susret su odigrali Salzburg i Eintracht. Moglo se već pretpostaviti da će igrači iz Frankfurta proći dalje zbog uvjerljivih 4:1 u prvom susretu.

Tako je i bilo te je susret odigran dan kasnije zbog olujnog vjetra završio 2:2 te dalje ide Eintracht koji već zna da će se u sljedećoj fazi susresti s Baselom jer je ždrijeb odrađen u petak ujutro dok se još nije znalo svih 16 sudionika osmine finala.

U ovaj je susret Red Bull krenuo mnogo ofenzivnije što se i moglo očekivati jer domaćin više nije imao što izgubiti nakon 4:1 za njemačku ekipu u Frankfurtu. Tako već u trećoj minuti Salzburg traži penal nakon pada Sekoua Koite, ali sudac samo odmahuje rukom.

U 10. minuti Salzburg je poveo te si je otvorio tračak nade u preokret. Pogodio je s ruba šesnaesterca Andreas Ulmer na asistenciju Patsona Dake. Lijevi bočni je lijepim udarcem poslao loptu u donji lijevi kut vrata Kevina Trappa.

U tim minutama je tinjala nada i šansa Salzburga koji bi s još dva pogotka išao dalje zbog gola u gostima, ali je šanse za preokret na minimum sveo Andre Silva koji u 30. minuti posprema ubačaj Filipa Kostića za 1:1 i gotovo nemoguću misiju Salzburga koji bi za produžetak trebao postići tri gola i ne primiti nijedan.

Red Bull Salzburg - Eintracht Frankfurt Rezultati uživo

Kako je vrijeme taklo, tako su se šanse počele mjeriti u promilima. Razgaljena su srca domaćih navijača opet u 72. minuti, ali su svi i nakon pogotka Jeromea Onguenea znali da je vremena premalo.

Gosti iz Frankfurta nisu htjeli ništa prepustiti slučaju pa je u 83. minuti opet proradila veza Kotić-Silva. Srbin je po drugi put asistirao za napadača koji poentira za 2:2 i ubijanje svake rezultatske neizvjesnosti., a to se ispostavilo i konačnim rezultatom.

Red Bull Salzburg - Eintracht Frankfurt Rezultati uživo

Europska liga, 1/16 finala:
RB Salzburg - Eintracht Frankfurt 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!