Košarka

Mateo Drežnjak među najvećim nadolazećim zvijezdama kvalifikacija za Eurobasket

Matej Kačan • subota, 29.02.2020.
Mateo Drežnjak među najvećim nadolazećim zvijezdama kvalifikacija za Eurobasket
Foto: Pixsell

FIBA je prepoznala iznimno dobre partije hrvatskog beka Matea Drežnjaka u kvalifikacijskim utakmicama protiv Švedske i Nizozemske. Tako je igrač Širokog uvršten na popis najvećih mladih nada ovog izdanja kvalifikacija...

Jako dobre predstave Matea Drežnjak u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. nisu prošle nezamijećeno od strane šire javnosti. Mladi je šuter i igrač Širokog obasipan komplimentima u hrvatskoj javnosti, a sad je dobio priznanje i od same Fibe.

Naime, u tekstu na stranicama krovne košarkaške organizacije je Drežnjak zaradio mjesto među najvećim nadolazećim zvijezdama koje su sudjelovale u prvom prozoru kvalifikacija, a u društvo su birani igrači mlađi od 20 godina. Ovako FIBA piše o Mateu:

Iako je najmlađi na rosteru, Drežnjak se kod Hrvatske istaknuo kao najbolji strijelac ekipe u prvom prozoru u kojem je Hrvatska ostala neporažena. 20-godišnjak je krenuo sa 16 poena uz 88% šuta čemu je dodao četiri ukradene lopte i tri asistencije u pobjedi protiv Švedske, a onda je opet prebacio dvoznamenkastu granicu u pobjedi svoje ekipe protiv Nizozemske.

Drežnjak je napunio 19 godina u studenom 2000. godine, a visok je 196 centimetara. Igra na poziciji beka šutera u svom matičnom Širokom gdje je ponajbolji igrač ekipe koja se bori za doigravanje u ABA2 ligi.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!