Nogomet

Domagoj Antolić načeo mrežu Cracovije za bijeg Legije na vrhu ljestvice

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.03.2020.
Domagoj Antolić načeo mrežu Cracovije za bijeg Legije na vrhu ljestvice
Foto: Kristijan Komarica

Najzanimljiviji dvoboj 24. kola poljskog prvenstva odigran je u Varšavi gdje je Legia ugostila Cracoviju i upisala pobjedu 2:1. S ta tri boda odmaknula joj je na ljestvici na šest bodova razlike....

Poljaci su dogurali do 24. prvenstvenog kola u kojem je na rasporedu bio dvoboj između prvoplasirane Legije i drugoplasirane Cracovije. Legia je u ovaj susret ušla s tri boda prednosti i bilo je jasno koliki je ulog u tom susretu. Pobjeda ju je vodila na šest bodova razlike dok je pobjeda Cracoviji donosila bodovno poravnanje na vrhu s Legijom.

Domaćin je ipak na kraju potvrdio zašto je bio favorit uoči susreta te je slavio s 2:1. Legia je bila bolja taman za jedan pogodak i na kraju se ipak ona odvojila na vrhu na sada već popriličnih šest bodova razlike.

Povela je u 20. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera neshvatljivo potpuno sam na petercu ostao Domagoj Antolić i iz voleja iz prve zatresao je mrežu Cracovije. Krasan pogodak bivšeg kapetana Dinama, ali i veliki propust gostujuće obrane.

U završnici prvog dijela Legia dolazi do drugog pogotka i to uz još jedan propust gostujućih igrača. Gvilia je s loptom došao na 20 metara i pogodio u sam kut za 2:0.

U drugom dijelu Vešović je igrao rukom u 16 metara i dosuđen je opravdano kazneni udarac koji realizira Sergiu Hanca za konačnih 2:1.

Antolić je igrao cijelu utakmicu dok je kod gostiju Ivan Fiolić ušao u 66. minuti umjesto Mateusza Wdowiaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!