Sportnet

Setien zadovoljan usprkos porazu: 'Radili smo dobre stvari, utrka za naslov nije gotova'

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Setien zadovoljan usprkos porazu: 'Radili smo dobre stvari, utrka za naslov nije gotova'

Trener Barcelone Quique Setien se pozitivnim notama osvrnuo na nedjeljni poraz Barcelone u Madridu protiv najvećeg rivala u EL Clasicu...

Pobjedom od 2:0 u El Clasicu Real Madrid je preskočio Barcelonu na vrhu ljestvice te sad ima bod prednosti. No usprkos porazu trener Barcelone Quique Setien nije bio utučen niti misli da je ovaj poraz kraj svijeta i rješenje utrke za naslov prvaka La Lige.

"Prošli tjedan smo mi vodili za dva boda, sad oni vode za jedan. Dosta je još ostalo i utrka za naslov može skrenuti još mnogo puta. Težak je ovo poraz jer te ovakve utakmice bole kad ih izgubiš. No imamo snage i mogućnosti da se oporavimo."

Poraz od najvećeg rivala nikako nije ugodan, ali je Barcelona dobro stajala na terenu u prvoj fazi utakmice. Na kraju krajeva, Real je prvi pogodak postigao tek u 72. minuti.

"Postoje pozitivne stvari koje možemo izvući iz ovog poraza, ali i negativne koje ćemo analizirati. Mislim da smo dobro igrali u prvom dijelu, a oni u drugom. Čak i na početku drugog poluvremena smo krenuli dobro te smo kontrolirali susret, ali smo onda počeli griješiti te su nas dosta stisnuli."

Usprkos porazu je trener Barcelone bio sretan i zadovoljan svojim prvim iskustvom u najvećem španjolskom derbiju.

"U ovakvoj utakmici kad krajnji ishod nije siguran i kad protivnik ima šanse živimo s visokom tenzijom kao i kad mi stvaramo šanse. Neće ovo promijeniti moj život. I dalje sam sretan usprkos izgubljenoj utakmici koju nismo očekivali izgubiti. No ta mogućnost uvijek postoji. Činili smo dobre stvari usprkos raspletu događanja. Imali smo šanse i stvarali si prostor, ali nismo zabili. naše akcije su bile dobre, ali završnica nije", na kraju je Setien otkrio s čim nije bio zadovoljan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!