Tenis

WTA ljestvica bez većih promjena, napredovale Fett, Mrdeža i Lukas

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
WTA ljestvica bez većih promjena, napredovale Fett, Mrdeža i Lukas

Ponedjeljak po običaju donosi novu WTA ljestvicu, a u gornjem domu svjetskog ženskog tenisa nema većih promjena. Svoja su mjesta zadržale Petra Marić i Donna Vekić...

Novi tjedan na svjetskoj WTA listi nije donio nikakve veće promjene i potrese. Sve najbolje tenisačice svijeta su zadržale svoje pozicije, a među njima su na svom mjestu ostale i dvije Hrvatice u najboljih 25.

Tako je Petra Martić usprkos ranom ispadanju u Dohi zadržala 14. mjesto, dok se ni Donna Vekić nije pomakla sa svoje prošlotjedne 24. pozicije na listi najboljih igračica na svijetu.

Hrvatske tenisačice koje su slabije rangirane su ostvarile napredak. Janna Fett je s 226. skočila za četiri mjesta na 222. poziciju, dok je Tereza Mrdeža 229. zamijenila za 227. mjesto. Iza njih je pozitivan korak učinila i Tena Lukas skokom s 264. na 262. mjesto na ljestvici.

Prva je ostala Ashleigh Barty koja je u polufinalu Dohe ispala od Petre Kvitove, dok se s druge pozicije nije pomakla Simona Halep. Vodeću trojku zaokružuje Čehinja Karolina Pliškova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!