Nogomet

Hrvatska u četvrtoj jakosnoj skupini čeka ždrijeb Lige nacija

Mihaela Bradovski, hns.family • utorak, 03.03.2020.
Hrvatska u četvrtoj jakosnoj skupini čeka ždrijeb Lige nacija
Foto: Pixsell

U utorak se u Amsterdamu održava redovni Kongres Uefe, nakon čega slijedi ždrijeb skupina drugog izdanja Lige nacija.

Amsterdam će u utorak biti domaćin ždrijeba skupina novog izdanja najnovijeg Uefinog reprezentativnog natjecanja, Lige nacija.

Nakon promjene formata, Hrvatska je ostala u elitnoj skupini, Ligi A, te će biti u četvrtoj jakosnoj skupini zajedno s Poljskom, Njemačkom i Islandom.

U prvoj su jakosnoj skupini branitelj naslova Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska - kao sudionici prvog završnog turnira - dok drugu jakosnu skupinu čine Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a treću Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska i Švedska.

Pobjednici skupina igrat će na drugom završnom turniru u lipnju 2021. godine, a posljednjeplasirane reprezentacije iz svake skupine ispast će u Ligu B. Šest utakmica natjecanja po skupinama Vatreni će odigrati između rujna i studenoga 2020. godine, a točan raspored odigravanja bit će objavljen nedugo poslije ždrijeba.

Osim toga, Liga nacija omogućit će dodatnu priliku za plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Ždrijeb će biti održan s početkom u 18:00 sati, po završetku 44. redovnog Kongresa Europske nogometne federacije, na kojemu će delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činiti predsjednik Davor Šuker, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i direktor Damir Vrbanović, dok će im se na ždrijebu pridružiti i izbornik Zlatko Dalić te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na dnevnom redu Kongresa, između ostaloga, nalaze se Uefino godišnje izvješće, izbor jednog člana Izvršnog odbora i Vijeća Fife te ratifikacija sastava Uefinih tijela.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!