Zimski sportovi

FIS odgodio odluku o Svjetskom kupu u Cortini, Zubčić se nada da će se utrke voziti

Matej Kačan • utorak, 03.03.2020.
FIS odgodio odluku o Svjetskom kupu u Cortini, Zubčić se nada da će se utrke voziti

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odgodila je svoju odluku o održavanju finala Svjetskog kupa u talijanskog Cortini. Odluka će se donijeti u petak...

Koronavirus je u Europi najviše pogodio sjeverni dio Italije, a to je jako loša vijest za Svjetski skijaški kup i održavanje posljednjih utrka. Skijaška sezona ulazi u posljednja tri tjedna, a finale se treba održati u Cortini koja se nalazi u talijanskim Alpama.

Međunarodna skijaška organizacija održala je telefonsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o posljednja tri tjedna sezone, a posebno o finalu u Cortini. Nakon sjednice je odlučeno da će se odluka donijeti u petak, a izdano je i priopćenje.

U njemu se navodi da se Vijeće složilo sa zahtjevom Talijanskog saveza za zimske sportove (FISI) da se, sukladno uputama talijanske regionalne vlade i zdravstvenih službi u regiji Veneto, pričeka s odlukom do 6. ožujka.

Na taj datum će odgovorne službe dati svoja nova priopćenja i prijaviti novi razvoj događaja u vezi mjera koje se poduzimaju da bi se širenje virusa spriječilo. Za sva druga natjecanja pod ingerencijom FIS-a se podrazumijevaju dosadašnji principi koji govore da se maksimalno surađuje i prate upute zdravstvenih tijela i vlada.

Svaka promjena kalendara bit će isključvo rezultat nužnih mjera vlada i bit će objavljena kad se odluke budu donijele, stoji u priopćenju.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je u razgovoru za Sportske novosti iskazao nadu kako će se utrke održati. Zubčić bi trebao voziti još dvije utrke veleslaloma, a ima i šansu doći do malog kristalnog globusa jer zaostaje tek 26 bodova za vodećim.

"Iskreno se nadam da će se utrke održati iako se priča da bi se sve moglo obustaviti zbog tog glupog koronavirusa. Tako nam je rečeno iz FIS-a, govore da možda sve visi. Vidjet ćemo što će biti, glupo je da sad sve otkažu. Ako bude utrka, ja ću u svaku ići punim gasom. Ja se od početka borim za vrh, samo se sad to vidi i na papiru. Idem i dalje borbeno, iz utrke u utrku", kazao je Zubčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!