Tenis

Martić: 'Igrači na treningu izgledaju stvarno dobro, jako sam zadovoljan'

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Martić: 'Igrači na treningu izgledaju stvarno dobro, jako sam zadovoljan'
Foto: Pixsell

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nastavlja s pripremama za dvoboj protiv Indije. U novom formatu Davis Cupa previše prostora za popravak nema i ovdje je praktički svaki set bitan. Hrvatska će u ovaj kvalifikacijski dvoboj ući kao blagi favorit i nadati se prolazu do Madrida...

Vedran Martić prvi put sjedit će na klupi hrvatske Davis Cup reprezentacije u dvoboju protiv Indije. Očekuje se zanimljiv dvoboj, a pred Martićem su još neke odluke vezane uz sam dvoboj. Jasno je da će Marin Čilić igrati jedan singl, a ostaje za vidjeti tko će biti drugi igrač u singlu te koji će par nastupiti. Ivan Dodig vjerojatno neće moći i ulazi Franko Škugor.

"Još nismo odlučili, tu su Borna i Nino te ćemo odlučiti i u četvrtak na izvlačenju objaviti tko će igrati. Ivan Dodig došao je ovdje s ozljedom zgloba i tu ozljedu imao je već u Dubaiju. Pokušali smo je sanirati, još nisam mijenjao momčad, ali Škugor trenira s nama već par dana i vjerojatno će morati on uskočiti umjesto Dodiga. Moram još napomenuti kako je Nikola Mektić naš vrhunski igrač u parovima, no imao je u Marseilleu ozljedu noge, vukao ju je i u Dubaiju pa je još sada dobio i virozu, danima je pod temperaturom i iscrpljen tako da nije mogao pomoći."

Martić debitira u Davis Cupu, ali to ne vidi kao neki problem.

"Meni je ovo prvi put, sve mi izgleda super, svi rade dobro i zadovoljni su. Imamo taj mali problem s Dodigom, ali tu je Škugor koji je bolje rangiran od svih Indijaca. Atmosfera je dobra, zadovoljni smo i nema nikakvih problema. Nemam trenu, dugo sam trener, a ova uloga jedino donosi medijsku eksponiranost. Rad na terenu je isti, nema tu neke druge razlike."

Martić je bio trener Gorana Ivaniševića kada je osvojio Wimbledon i moguć je Ivaniševićev dolazak u petak u Dom sportova dok u subotu već putuje za Indian Wells.

Što se tiče novog formata Davis Cupa, Martić je "tradicionalist".

"Dečkima sigurno više odgovara jer se igra kraće i igračima je sigurno lakše. A ja sam tradicionalist koji je pratio Davis Cup u onom starom formatu, vidjet ćemo kroz par godina."

Od Indijaca ističe Gunneswarana, ljevorukog tenisača koji može stvoriti probleme.

"On je ove godine u najboljoj formi, ljevoruk je, a samim time i drugačije igrate. Nagal je nešto niži igrač, brz i agresivan dok Ramanathan dosta dobro servira i s osnovne crte nije toliko dobar kao Nagal. Sva trojica su dobri i vidjet ćemo koga će staviti. Za par moramo vidjeti koga će staviti. Paes je najavljivao da će igrati, ali tu je i Sharan koji je dobar igrač, Bopanna će sigurno igrati, a vidjet ćemo s kim."

Martić se isto tako zahvalio Matiji Pecotiću koji je odradio dobar posao ovog tjedna, ljevoruk je i "glumio" je Gunneswarana.

"Jako sam mu zahvalan, on je došao iz SAD-a, jako je dobar igrač. Pozvao sam ga zbog Gunneswarana i dobro je da imamo nekog ljevorukog. Puno nam je pomogao i zahvalan sam mu. Kada sam ga nazvao, rekao je da 30 godina čeka na taj poziv."

"Na treninzima svi izgledaju jako dobro, svi treniraju dobro, funkcioniramo odlično, jako sam zadovoljan."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!