Nogomet

Dinamovi juniori vratili se iz Münchena kao četvrtfinalisti Lige prvaka

Branimir Korać, Matej Kačan • srijeda, 04.03.2020.
Dinamovi juniori vratili se iz Münchena kao četvrtfinalisti Lige prvaka
Foto: Pixsell

Mlada Dinamova momčad u Münchenu je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala Bayern i prošla je u četvrtfinale Lige prvaka. Dinamovi mladići u četvrtfinalu će u Zagrebu igrati protiv Benfice...

Veliki dan za Dinamo koji je dobio četvrtfinalistu Lige prvaka, a u velikom hrvatskom derbiju svladao Hajduk na Poljudu. Mlada Dinamova momčad održala je lekciju Bayernu u Münchenu i pokazala kako se bori za svoj klub.

Trener mladih nogometaša Dinama Igor Jovičević bio je pun ponosa na svoje igrače koji su se nakon lutrije jedanaesteraca iz Münchena vratili kao četvrtfinalisti Lige prvaka.

"Nametnuli smo im se. Stali smo s jednim gardom, ali i respektom prema njima, no s idejom da se igra, da ne odustajemo od naše igre. Oni su jako dobri, imaju dobre automatizme, ali smo stvorili dosta prilika nakon osvojenih lopti. Trebalo je biti gotovo u regularnom vremenu, ali smo imali tu nesreću s Gvardiolom pa se otišlo u penale."

Neke druge momčadi bi nakon takvog šoka potpuno psihički pale, ali to nije slučaj s ovim momcima. Dinamovi juniori su se maksimalno podigli te su pokazali stav i čvrstinu koja će biti nužna i u susretu s Benficom.

"Igrači su prije penala bili ambiciozni, mirni i pozitivni kad su došli do mene. Rekao sam im da vjerujem u njih i u prolaz te da smo Bayernu očitali lekciju na njegovom terenu što nijedna ekipa u zadnje vrijeme nije napravila Bayernu. Svaka utakmica nosi svoje, Benfica je veliki problem za nas, ali mi to prihvaćamo kao poklon i priliku za iskorak. Ako želimo dalje, moraju pasti i najveći. Nisam ih gledao, ali oni predstavljaju najveću kvalitetu kao i sve mlade portugalkse ekipe."

Priželjkivalo se domaće četvrtfinale protiv Benfice, a to se i dobilo. Velika je stvar da momčad čine domaći dečki, a i trener je iz Gorice pa cijela ekipa ima taj zagrebački štih.

"Privilegija je voditi ove dečke. Ponosni smo i umorni od puta, ali smo ponosni i na prvu ekipu koja je nastavila pozitivan niz. ovo je velik dan za Dinamo. Momci su fajteri iz zagrebačkih kvartova, to moraš proći i kad to doneseš na teren uz obuku trenera možeš biti konkurentan bilo kome. Izdvojio bih cijelu momčad jer je momčad ta koja pokreće sve. Kod nas nema "ja" i postoji samo "mi"."

Nakon vodstva od 2:1 je Dinamo igrao sjajno i bilo je pitanje trenutka kad će pasti treći gol. No nažalost se dogodilo suprotno i to izjednačenje je presjeklo Dinamove mladiće koji su na kraju morali spašavati i remi.

"Nakon gola za izjednačenje je bilo malo frke jer je trebalo čuvati to u posljednjoj minuti pa se uvuče malo panika, ali smo pokazali taj faktor mentalne snage kad su se birali izvođači. To je znak da smo dobri i da nas se nešto pita. Osjetio sam tu mirnoću koju nisam osjetio prošle sezone protiv Chelseaja kad su mi došli uplakani", završio je trener.

Nakon njega je pred mikrofone stao vratar Reanto Josipović koji je u jedanaestercima imao ključnu ulogu u spašavanju svoje ekipe. On je obranio jedanaesterac vrijedan pobjede u osmoj rundi.

"Ispalo je tako. Imali smo 2:0 i primili smo dva glupa gola iz prekida i autogola. Nismo se predavali i znali smo da ćemo pobijediti. Zahvalio bih se navijačima koji su nas pratili. Ovo je veličanstven dan, dobili smo i mi u Njemačkoj i prva ekipa u Splitu. Prije penala svašta prođe kroz glavu jer smo to trebali riješiti i prije, ali na kraju ipak pobjeda. Proslavit ćemo još malo i odmah se okrećemo Benfici. Oni su dobili 4:1 Liverpool, ali imamo dva tjedna za analizu i nadamo se pobjedi."

U Njemačkoj nije igrao Antonio Marin koji je na Plesu dočekao svoje suigrače, ali se i on nada kako će biti na terenu protiv Benfice i kako će pomoći svojoj ekipi u plasmanu na toliko željeni Final Four.

"Kad su došli penali sam se bojao da će biti kao Chelsea, ali na sreću nije. Sve to skupa sam proživio vrlo emotivno", kratko je završio Marin.

Veliki obol pobjedi dao je i Bernard Karrica koji je asistirao za prvi pogodak, a zabio je za vodstvo od 2:0. On je istaknuo svoju sreću i oduševljenje pogotkom.

"Bila je tvrda utakmica, ali kad se otvorila asistencija i pogodak smo bili izvrsni sve dok se opet na nesreću nije preokrenulo. Benfica je stvarno jaka, ali uvjeren sam da ćemo ih proći i da ćemo dogurati do finala."

U istom, veselom i ponosnom tonu su nastavili i ostali igrači koji su stali pred kamere, a svi su obećali nastavak rada, truda i davanja svega od sebe. Rezultat će doći.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!