Rukomet

Podravka s plus četiri ide u Njemačku: 'Očekuje nas pakao u svakom pogledu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.03.2020.
Podravka s plus četiri ide u Njemačku: 'Očekuje nas pakao u svakom pogledu'

Podravka Vegeta u Njemačkoj će tražiti prolaz u polufinale EHF kupa. Pred Koprivničankama je težak posao, ali u Njemačku nose prednost od četiri pogotka i bliže su prolazu.

U prostorijama Podravke Vegete održana je konferencija za medije uoči druge utakmice četvrtfinala EHF kupa. Podravka Vegeta putuje u njemački Nordhausen gdje je očekuje uzvratna utakmica protiv Thüringena iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 8. ožujka, s početkom u 14 sati. Pravdu će na utakmici dijeliti Andrej Budzak i Michal Zahradnik iz Slovačke, a delegat EHF-a je Lars Berndtsson iz Švedske.

"Očekuje nas pakao u svakom pogledu. Čeka nas dug put u Njemačku, čeka nas odličan protivnik i neobičan termin utakmice. No, mi znamo što želimo, a to je odlazak u polufinale. Moramo biti spremni na sve", kaže Zlatko Saračević.

Jedtna od ključnih igračica Podravke, Dejana Milosavljević, svjesna je težine posla.

"U Njemačkoj nas čeka jako teška utakmica. Kao što smo vidjeli i ovdje prošlog vikenda, ne radi se o lakom protivniku. Mi se pripremamo za utakmicu te ćemo dati sve od sebe. Što se tiče odlaska u Njemačku, nije nam prvi puta da idemo na ovako dug put prije utakmice pa ne bi trebalo ostaviti traga na nama."

Jedna od najmlađih, Korina Karlovčan, dodaje kako Podravka mora ući u utakmicu bez razmišljanja o prednosti iz prvog susreta.

"U utakmicu moramo ući kao da nemamo četiri gola prednosti. Mislim da moramo pristupiti tako i onda ćemo sigurno proći u polufinale. Raspoloženje u ekipi je odlično, a nakon pobjede ovog vikenda sigurno da je još bolje te smo pune samopouzdanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!