Rukomet

Sjajna Podravka i u uzvratu bolja od Njemica i lakoćom prošla do polufinala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.03.2020.
Sjajna Podravka i u uzvratu bolja od Njemica i lakoćom prošla do polufinala
Foto: Pixsell

Nakon plus četiri u Koprivnici, Podravka je i u uzvratu bila bolja od Thüringera i s visokom ukupnom razlikom od deset pogodaka prolazi u polufinale EHF kupa...

Još jedan odličan nastup Podravke i zaslužen prolaz u polufinale EHF kupa. Iako je Thüringer vrlo dobra ekipa s igračicama koje uglavnom imaju iskustva i iz Lige prvakinja, a grupnu fazu završio je sa stopostotnim učinkom, protiv Podravke nije imao šanse. Hrvatske prvakinje bile su prejake.

Već prvi dvoboj u Koprivnici potvrdio je kako je Podravka bolja ekipa, međutim postojala je doza opreza s obzirom da su domaće igračice jako dobre na svom terenu, iskusne su i znaju kako doći do rezultata. No u redovima Podravke bilo je dosta raspoloženih igračica, više nego dovoljno za glatku pobjedu.

Njemice su samo u prvih desetak minuta izgledale bolje, imale su tu dva gola prednosti, ali nakon serije 3:0 i preuzimanja vodstva, Podravka je kontrolirala situaciju na parketu u potpunosti. Damo jenom su domaće igračice još povele, u 28. minuti s 15:14 da bi Podravka nakon toga serijom 3:0 završila prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu dugo se igralo gol za gol, bilo je čak pet poravnanja i tek u 46. minuti Podravka je ponovno povela s dva gola prednosti. Nakon tih 23:21, domaće igračice više nisu nijednom došle do poravnanja, a u zadnjih deset minuta Podravka se potpuno odvojila i visoko slavila.

Predvodile su je s po šest golova Dijana Mugoša i Lamprini Tsakalou dok je Dejana Milosavljević dodala pet golova. U domaćem sastavu Emily Bölk zabila je devet golova.

Kup EHF, četvrtfinale:
Thüringer - Podravka 28:34 (23:27)

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!