Nogomet

Vizinger i Božić deklasirali Triglav, Vukušić zabio za pobjedu Olimpije

Matej Kačan • nedjelja, 08.03.2020.
Vizinger i Božić deklasirali Triglav, Vukušić zabio za pobjedu Olimpije
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski nogometaši dali su svoj velik obol u dvije utakmice 25. kola slovenske Prve lige. Dario Vizinger i Ivan Božić su svoje Celje vodili do petarde, dok je Ante Vukušić zabio za Olimpijina tri boda...

Drugoplasirano Celje je nastavilo svoju sjajnu formu drugom pobjedom u nizu te trećom pobjedom u posljednjih pet susreta. Za drugo mjesto i 45. bod igrači Celja su se pobrinuli visokim slavljem kod Triglava.

Sve pogotke u 5:0 pobjedi su postizali Hrvati. Golijadu je u 11. minuti otvorio Dario Vizinger u 11. minuti, a na 2:0 je povisio Ivan Božić iz jedanaesterca u 27. minuti. Nakon 2:0 na poluvremenu su Hrvati nastavili u istom tonu i u drugih 45 minuta.

U 49. Vizinger zabija svoj drugi za 3:0, a do drugog gola je došao i Božić u 64. za visokih 4:0. Visoki konačni rezultat je postavio Vizinger koji je u 81. kompletirao svoj hat-trick za svoj 18. pogodak sezone.

18 ih ima i Ante Vukušić koji je za prvoplasiranu Olimpiju zabio pobjednički pogodak na susretu protiv Mure. Olimpia je pobjedom došla do 50. boda i prvog mjesta, a sjajni je hrvatski napadač poentirao u 71. minuti za konačnih 1:0.

Slovenija, Prva liga, 25. kolo:
Olimpia - Mura 1:0
Triglav - Celje 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!