Košarka

Phoenix svladao Buckse bez Giannisa, Šarić dvoznamenkast

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.03.2020.
Phoenix svladao Buckse bez Giannisa, Šarić dvoznamenkast

Lijep poklon dobili su navijači Sunsa u Phoenixu. U Arizonu su u goste stigli Milwaukee Bucksi oslabljeni za aktualnog MVP-a, a domaćin je to iskoristio za 140:131 pobjedu uz 11 poena Darija Šarića...

Drugi poraz u nizu su doživjeli igrači prve momčadi lige na zapadnoj turneji. Nakon što su u Los Angelesu slavili Lakersi, Milwaukee Bucksi su izgubili i u Phoenixu kod Sunsa, ali ovaj put nije bilo Giannisa Antetokounmpoa što je domaćin znao iskoristiti.

Furiozno su krenuli Sunsi te su s četiri vezane trice, od čega dvije sjajnog Aarona Baynesa poveli 12:2, a tu nisu stali pa je palicu preuzeo Devin Booker koji domaćina vodi do nestvarnih 47 poena u prvoj četvrtini i vodstva od 19 razlike nakon prvih 12 minuta.

Jednako sjajno je otvorena druga dionica pa je nakon pet vezanih poena Darija Šarića i dva Mikala Bridgesa i maksimalnih 24 poena prednosti. Malo su se konsolidirali Bucksi te su odgovorili sa svojih 10:2 te su smanjili na 16 razlike, a na poluvremenu je 77:59.

U trećoj dionici momčad s najboljim omjerom lige igra sve bolje pa nakon nove serije Bledsoea, a onda i braće Lopez dolazi i do jednoznamenkastog zaostatka krajem treće dionice. Takva je razlika uglavnom održavana do samog kraja uz manje mini serije na obje strane.

Smanjili bi Bucksi na šest-sedam razlike pa bi Sunsi pobjegli i na 16 ili čak i 18, a sve je na kraju serijom slobodnih bacanja Bridgesa privedeno kraju do konačnih 140:131 u fantastičnoj napadačkoj večeri Sunsa koji nastavljaju biti konkurentni u borbi za osmo mjesto i doigravanje na Zapadu.

Booker je s 36 poena bio prvo ime Sunsa, a orkestrom je sjajno dirigirao Ricky Rubio s 25 poena uz po 13 skokova i dodavanja. Baynes je dodao 24, a Bridges 21 uz 10 skokova. Šarić je za 26 minuta na terenu zabio 11 (3/4 trice, 2/4 bacanja) uz pet skokova i asistenciju.

Kod Bucksa je u odsustvu Giannisa uzde preuzeo Khris Middleton s 39 poena, a pomogao je i Bledsoe s 28, ali sami protiv raspoloženih Sunsa nisu mogli. Bucksima slijedi nastavak zapadne turneje u Denveru kod Nuggetsa.

NBA
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 140:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!