Nogomet

Šimunić objavio popis za tri susreta: 'Malo je vremena, ali naći ćemo način'

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.03.2020.
Šimunić objavio popis za tri susreta: 'Malo je vremena, ali naći ćemo način'
Foto: Pixsell

Na HNS-ovoj konferenciji za medije je popis igrača U-19 reprezentacije za kvalifikacijske susrete za Euro objavio izbornik Josip Šimunić...

Izbornik U-19 hrvatske nogometne reprezentacije Josip Šimunić objavio je popis igrača za Elitni dio kvalifikacija za Euro. Hrvatska će kod kuće odigrati tri susreta, 25. ožujka protiv Turske u Lučkom, 28. ožujka s Portugalom u Velikoj Gorici te 31. ožujka sa Slovačkom u Sesvetama.

"Jedan od vratara će dan prije okupljanja otpasti. Uz vratara će otpasti još dva imena, objavili smo širi popis u slučaju da se do okupljanja neko ozlijedi. Najveći problem je jako malo vremena za trening i uigravanje i to će gotovo uvijek biti problem."

Nakon najvećih nedostataka i problema, izbornik se osvrnuo i na one pozitivnije strane ovog posla i ove ekipe.

"Što se tiče potencijala, uvijek ćemo tu u Hrvatskoj imati talentiranih igrača i to nije problem, to znamo svi. Detektirao sam i pokušavam igračima nametnuti da je jedini način red, rad i disciplina. Jedino mjerilo je teren i na tome ću inzistirati dok sam tu."

Grupa je teška i podjednaka, a izbornik kao najjačeg protivnika ipak vidi Portugalce koji imaju veliku tradiciju jakih mladih ekipa koje na svakom prvenstvu kandidiraju za najviša mjesta.

"Prvo igramo protiv Turske. To je nezgodna i fizički moćna ekipa. Mislim da smo s njima i sa Slovačkom na li-la. Slovačka je radna ekipa. Sve momčadi su dobre, ali mislim da su Portugalci favoriti, uvijek su s mladim reprezentacijama tu u vrhu, ali i za njih ćemo naći rješenje jer moramo biti prvi u grupi za kvalificirati se. Sve ćemo napraviti da to i uspijemo", istaknuo je Šimunić.

Nedavno su mladi igrači Dinama postigli veliki uspjeh izbacivanjem Bayerna iz juniorske Lige prvaka, a baš jezgra te ekipe čini većinu ovog popisa.

"Većina je igrača iz Dinama i Hajduka. Drago mi je da Dinamo radi jako dobar posao, igraju jako pametno i dobro se brane te je većina igrača spremna za seniorski nogomet", prokomentirao je izbornik veliki uspjeh Dinamovih juniora.

Popis U-19 reprezentacije:

VRATARI: Karlo Žiger (Chelsea), Karlo Sentić (Hajduk), Renato Josipović (Dinamo)

OBRANA: Mario Vušković (Hajduk), Filip Braut (Rijeka), Tin Hrvoj (Dinamo), Roko Jurišić (Dinamo), Luka Škaričić (Hajduk), Marco Boras (Kickers), Nikola Soldo (Inter Zaprešić)

VEZNI RED: Marko Bulat (Šibenik), Adrian Liber (Orijent), Mario Čuić (Hajduk), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Niko Janković (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg), Filip Zrilić (Rijeka), Toni Fruk (Fiorentina)

NAPAD: Antonio Marin (Dinamo), Mihael Kuprešak (Osijek), Bruno Zdunić (Lokomotiva), Ivan Brnić (Hajduk), Ivan Šarić (Hajduk)

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!