Nogomet

Egipćanin sa 75 godina postao najstariji nogometaš u povijesti s odigranom cijelom utakmicom

Mihaela Bradovski • utorak, 10.03.2020.
Egipćanin sa 75 godina postao najstariji nogometaš u povijesti s odigranom cijelom utakmicom
Foto: Kristijan Komarica

Egipćanin Ezzeldin Bahader postao je najstariji nogometaš u povijesti s odigranih svih 90 minuta. Osim što je odradio cijelu utakmicu, Bahader je postigao i pogodak u remiju 1:1...

Ezzeldin Bahader, 75-godišnji Egipćanin, ući će u povijest kao najstariji nogometaš koji je nastupio u jednom susretu i odigrao svih 90 minuta. Bahader je to uspio ostvariti igrajući za egipatski trećeligaški klub, predvodio ga je kao kapetan i zabio jedini gol u remiju 1:1.

Dosadašnji rekorder bio je izraelski vratar Isaak Hayik koji je u travnju prošle godine sa 73 godine nastupio za Ironi, no sada ga je prestigao više od godinu dana stariji Egipćanin.

Bahader je registriran u siječnju ove godine, a proteklih mjeseci naporno je radio s kondicijskim trenerom kako bi bio spreman za nastup.

"Postao sam najstariji nogometaš koji je postigao gol u službenoj utakmici. Ostvario sam ono što nikada nisam mislio da ću ostvariti i to u posljednjoj minuti utakmice. Bio sam ozlijeđen i samo sam se nadao da ću izdržati svih 90 minuta i pripremiti se za sljedeću utakmicu", istaknuo je Bahader koji ne želi ostati na ovom jednom nastupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!