Nogomet

Celades: 'Treba nam gotovo savršena utakmica za prolaz, ali uvjeren sam da smo sposobni to napraviti'

Marjan Kreševac • utorak, 10.03.2020.
Celades: 'Treba nam gotovo savršena utakmica za prolaz, ali uvjeren sam da smo sposobni to napraviti'

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka Valencia dočekuje Atalantu. U prvom susretu španjolska momčad doživjela je težak poraz 1:4 i pred njom je gotovo nemoguć zadatak da pred praznim tribinama pokuša napraviti čudo i plasirati se u sljedeću rundu natjecanja...

Valencia se nije dobro provela u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Atalante, poražena je s visokih 4:1, ali bez obzira na tu činjenicu vjera u prolazak u sljedeći krug natjecanja još uvijek postoji. Otegotna okolnost u tim nastojanjima svakako će biti činjenica da će se sukladno odluci utakmica zbog koronavirusa igrati pred praznim tribinama.

"Ulazimo u utakmicu s vjerom da možemo proći dalje. Rekao sam to i nakon prve utakmice iako znam da mnogi nisu bili uvjereni da u tom susretu rezultat nije bio pravi odraz događanja na terenu. Mislim da smo sposobni plasirati se u sljedeće kolo Lige prvaka, a ako u tome na kraju ne uspijemo to svakako neće biti zbog nedostatka želje i volje s naše strane", najavio je susret trener Valencije Albert Celades.

"Takve stvari se događaju u nogometu, neki od nas su sudjelovali u takvim susretima, neki gledali na televiziji, ali događaju se. Moramo odigrati jako dobru utakmicu, gotovo pa savršenu. Neće nam biti lako jer s druge strane će biti jako dobra momčad. Treba nam gotovo savršena utakmica za prolaz, ali uvjeren sam da smo sposobni to napraviti."

Osvrnuo se Celades i na činjenicu da će se susret igrati pred praznim tribinama: "Svjesni smo globalne situacije oko koronavirusa i ne tražimo nikakav posebni tretman za sebe. No činjenica je da se neki druga događanja odvijaju pred velikim brojem ljudi i zato mi nije baš sasvim jasno zašto mi ne možemo igrati pred gledateljima, ali odluka je takva kava je i poštujemo je."

Svoje viđenje susreta dao je i igrač Valencije José Luis Gaya: "Bilo bi sjajno kada bi uspjeli postići pogodak u ranoj fazi susreta. Imao sam sreću sudjelovati u povratku protiv Basela i u situaciji kada smo se gotovo vratili protiv Seville. Moramo izaći na teren bez pritiska i bez straha, vjerovati da se možemo vratiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!