Nogomet

Espirito Santo: 'Europsku ligu treba otkazati'

Matej Kačan • utorak, 10.03.2020.
Espirito Santo: 'Europsku ligu treba otkazati'

Trener Wolvesa Nuno Espirito Santo ne slaže se s odlukom da se utakmice Europske lige igraju pred praznim tribinama te smatra da se utakmice trebaju odgoditi...

Utakmica osmine finala Europske lige između Wolvesa i Olympiakosa u Ateni održat će se iza zatvorenih vrata zbog mjera opreza povodom epidemije koronavirusa. Baš se Olympiakos našao pod povećalom javnosti nakon što je predsjednik tog kluba objavio kako boluje od virusa.

Trener Wolvesa Nuno Espirito Santo smatra kako bi zdravlje igrača i osoblja trebalo biti na prvom mjestu te da nogomet bez publike nema smisla, pa bi se Portugalac osjećao bolje ako bi se susreti otkazali.

"Razumijem odluku da se igra iza zatvorenih vrata, ali koja je poanta nogometa? Nema smisla da se igra iza zatvorenih vrata. Ovo je više od nogometa, ovo je društvena situacija. Svi su zabrinuti, nešto se mora učiniti. Zatvorena vrata stadiona nisu rješenje, to nije normalno."

Trener Wolvesa će odraditi što mu se naloži jer je pod ugovorom i odluke autoriteta se poštuju, ali svakako nije sretan s ovakvim stanjem i to je javno kazao na vrlo izravan način.

"Pretvaramo se da vodimo normalne živote kad situacija nije normalna. Postoji li drugo rješenje, zašto ne prestati? Imamo obveze, ja sam zaposlenik i ako moramo ići, ići ćemo. No nismo sretni što moramo ići, i Olympiakos ima svojih problema. Živimo u strahu, ja kao roditelj ne znam bi li trebao ići da nemam obvezu prema svom poslu. Ovo je veće od nogometa, ovo je društvo", zabrinut je Espirito Santo.

Sličnu zabrinutost o igranju pred praznim tribinama je u najavi susreta Arsenala i Manchester Cityja izrazio i Josep Guardiola, a NBA igrač LeBron James je već najavio da nema namjeru igrati u praznim dvoranama ako dođe do takve odluke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!