Nogomet

Iličić nakon četiri gola: 'Što sam stariji, to sam bolji i sve više uživam'

Matej Kačan • srijeda, 11.03.2020.
Iličić nakon četiri gola: 'Što sam stariji, to sam bolji i sve više uživam'

Atalanta je na Mestalli svladala Valenciju s 4:3 za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a strijelac sva četiri pogotka bio je sjajni Slovenac Josip Iličić...

Junak Atalante i četverostruki strijelac u pobjedi kojom je talijanski klub prošao u četvrtfinale Lige prvaka u svom prvom nastupu bio je vrlo zadovoljan nakon slavlja. Josip Iličić zaludio je Europu svojom predstavom na Mestalli.

"Fokusiram se samo na ono što ja radim, ne na braniče koji su ispred mene. Vidim prostor i napadam ga. Vidio sam da je Diakhaby uklizao kad nije trebao pa sam se zaustavio i povukao kako bi me uhvatio za penal. I kod drugog penala sam vidio da je teren mokar te da bi lopta lako mogla odskočiti i pogoditi ga u ruku jer je bila vrlo široko", objasnio je strijelac.

Iako je istog igrača nasamario dva puta, Iličić se nije ni za koga posebno spremao. Slovenac gleda samo sebe i kako uveseliti navijače koji su iz Bergama pratili momčad preko malih ekrana zbog epidemije koronavirusa.

"Ne proučavam braniče, brinem se samo za ono što ja trebam raditi. što sam stariji, to bolje igram. Zabavljam se na terenu, želim nastaviti i baš jako uživamo u nogometu koji igramo. Šteta je što nije bilo navijača ovdje, ali moramo učiniti da se i oni kod kuće vesele."

Atalanta je svojim nogometom punim pogodaka i šansi oduševila cijelu Europu, ali četverostruki strijelac ponavlja da za njega to nije nikakva novost.

"Rekao sam i nakon prve utakmice da Atalanta više nije iznenađenje. Već par sezona radimo sjajne stvari i cilj nam je da dokažemo kako pripadamo ovdje, da budemo još i bolji i uživamo u svakom trenutku. Trebali bi uživati jer nije lako doći na ovu razinu, gradili smo to dugo i nije to slučajnost."

Atalanta je u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka već u četvrtfinalu, ali tamo neće biti lakih protivnika. Sigurno je da će među osam najboljih protivnik biti netko od europskih velikana.

"Pokušavamo svakog protivnika napasti na isti način i to je sve što nam treba. Ja sam danas zabijao, ali mnogo je važnije da momčad pobjeđuje jer igrač bez momčadi ne može ništa. Želim da Papu Gomez bude igrač utakmice sljedeći put", skromno je završio Iličić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!