Košarka

Bender izjednačio učinak karijere, Warriorsima ipak visok poraz protiv Clippersa

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2020.
Bender izjednačio učinak karijere, Warriorsima ipak visok poraz protiv Clippersa

Los Angeles Clippersi upisali su visoku pobjedu protiv Golden State Warriorsa koje je predvodio raspoloženi Dragan Bender. Na drugoj strani Ivica Zubac bio je prvi skakač...

Los Angeles Clippersi nisu dopustili nikakvo iznenađenje protiv Golden State Warriorsa, slavili su sa 131:107, a mogli su i uvjerljivije. U završnici susreta domaćin je malo smanjio zaostatak, ali ništa dramatično.

Već do poluvremena sve je bilo jasno, Na odmoru su Clippersi vodili s ogromnih 76:48 te je bilo samo pitanje s kolikom razlikom će LA doći do pobjede, bilo je i plus 34 te je prijetilo da razlika ode i do 40 poena.

Bila je očita razlika u kvaliteti, Clippersi su i s pola snage uz manje od 25 minuta na parketu svakog od startera izdominirali. Upravo igrači iz početne petorke stvorili su ogromnu prednost i zahvaljujući njima sve je bilo ekspresno riješeno.

Već u prvoj minuti domaćin je ostao bez Toscana Andersona kojem je stradao gležanj i tako su ostali s igračem manje u rotaciji što se kasnije i osjetilo u nastupu.

Clippersi su tako na najbolji način odgovorili na poraz kojim su Lakersi prekinuli njihov niz pobjeda i ovim slavljem započeli su novi pobjednički niz.

Kawhi Leonard predvodio je goste s 23 poena i pet asistencija, Reggie Jackson dodao je 16 poena, Jamychal Green 13 poena uz deset skokova. Ivica Zubac za 20 minuta ubacio je četiri poena (1/2 za dva, 2/2 slobodna), ali i uhvatio 12 skokova.

Na drugoj strani Dragan Bender bio je prvi po učinku, za 25 minuta ubacio je 23 poena (6/7 za dva, 2/5 za tri, 5/5 slobodna) uz sedam skokova i tri asistencije, Andrew Wiggins dodao je 21 poen, a Marquese Chriss deset poena i deset skokova.

NBA:
Golden State Warriors - LA Clippers 107:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!