Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 11.03.2020, 21:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 2:0 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

PSG pred praznim tribinama dostigao i prestigao prednost Borussije

Matej Kačan • srijeda, 11.03.2020.
PSG pred praznim tribinama dostigao i prestigao prednost Borussije

Nogometaši Paris Saint-Germaina treći su četvrtfinalisti Lige prvaka. Oni su na praznom Parku prinčeva s 2:0 nadoknadili prednost Borussije iz Dortmunda te su izbacili njemački klub...

Nije bilo lako ni atraktivno, ali pobjeda i prolaz se PSG-u svejedno pišu. Nakon 2:1 poraza od Borussije u Dortmundu, Parižani su ispred praznih tribina svog Parka prinčeva svladali Nijemce s 2:0 te su tako prošli u četvrtfinale.

Prvo poluvrijeme je počelo dosta mirno i u čudnoj atmosferi bez gledatelja kao da nije bilo onog intenziteta koji krasi momčadi u nokaut fazi elitnog europskog natjecanja. Tako smo nakon borbe na sredini terena prvu veću priliku dočekali u 25. minuti.

Prvi su zube pokazali Parižani koji su po desnoj strani uspjeli izbaciti u prostor samog Edinsona Cavanija koji je ušao u šesnaesterac s mnogo prostora i vremena. Namjestio se Urugvajac i pucao po podu, ali mu brani Roman Burki i iz svega se izrodio tek korner.

No baš iz kornera, iako ne tog, je PSG i poveo. U 28. minuti je udarac iz kuta izveo Angel Di Maria, a loptu je glavom iz pada u mrežu poslao Neymar koji je pronašao prostor na petercu između Matsa Hummelsa i Achrafa Hakimija.

Nakon pogotka koji bi Parisu donio prolazak u četvrtfinale je Dortmund krenuo po pogodak, a najbolju priliku je u 38. imao Jadon Sancho koji je došao u šesnaesterac s lijeve strane te je uputio jak udarac, ali mu na bližoj stativi brani Keylor Navas.

I baš kad se činilo kako će se na poluvrijeme s minimalnih 1:0, PSG je praktički iz ničega stigao do drugog pogotka i ogromnog koraka prema prolasku dalje. Neymar je kombinirao sa Sarabiom, a ovaj je na desnoj strani pronašao Juana Bernata.

Bernat je poslao povratnu loptu koja je bila namijenjena kao dodavanje ili niski ubačaj, ali je lopta na putu pogodila domaćeg braniča i prevarila sve te je tako ušla u mrežu gostiju za 2:0 na velikom odmoru.

U drugom poluvremenu se PSG zadovoljio rezultatom pa je uglavnom prepustio gostima loptu uz zatvaranje svih obrambenih pukotina i opasnosti. Borussia je prijetila, ali do konkretnije šanse nije došla. Najbolju priliku u drugih 45 minuta imali su Parižani i to iz slobodnog udarca Di Marije u 54. minuti.

Paris Saint - Germain - Borussia Dortmund Rezultati uživo

Jedan od zanimljivijih trenutaka susreta zbio se u 64. miuti kad je Sarabio zamijenio Kylian Mbappe. Ne bi to bilo ništa čudno da mladi Francuz nije podigao javnost na noge nakon što se žalio na umor i iscrpljenost, a i testirao se na koronavirus. No nalas je stigao negativan pa je Mbappe dobio nešto manje od pola sata nogometa.

Osim toga nismo vidjeli previše nogometa, a kako je utakmica išla kraju su rasle frustracije njemačke momčadi pa je Emre Can u 89. minuti nakon odgurivanja i sukoba s Neymarom zaradio izravni crveni karton, a rezultat je do kraja ostao 2:0 pa PSG usprkos neuvjerljivom nogometu ipak ide dalje.

Paris Saint - Germain - Borussia Dortmund Rezultati uživo

Liga prvaka, osmina finala:
PSG - Borussia Dortmund 2:0

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!