Nogomet

Basel i Manchester United otvorili vrata četvrtfinala, Turcima prednost protiv Kopenhagena

Branimir Korać • četvrtak, 12.03.2020.
Basel i Manchester United otvorili vrata četvrtfinala, Turcima prednost protiv Kopenhagena

Odigrana su prva tri susreta osmine finala Europske lige, a Basel i Manchester United došli su do prednosti koja im otvara vrata plasmana u četvrtfinale. Posebno se to odnosi na Manchester United koji je u gostima pregazio LASK...

Pred praznim tribinama u Frankfurtu Eintracht je doživio težak poraz 3:0 od Basela. Na ovom stadionu igrat će se i uzvrat s obzirom da Basel nije dobio dozvolu švicarskih vlasti za nastup niti pred praznim tribinama na svom stadionu.

U Frankfurtu je odigrao jako dobru utakmicu i slavio je neočekivano s visokih 3:0. U 27. minuti Basel je poveo golom Samuela Campa iz slobodnog udarca s 25 metara, krasno je pogodio u gornji kut i šokirao domaćina.

U drugom dijelu Eintracht je tražio pogodak, ali lopta nije htjela u gol. Zato su gosti još jednom zabili u 73. minuti kada su Campo i Kevin Bua pobjegli, a Bua je na Campovu asistenciju zatresao mrežu za 2:0.

Tu nije bio kraj kalvarije Nijemaca, u 85. minuti Fabian Frei postavlja konačnih 3:0 iz još jednog kontranapada koji je vukao Bua i onda odlično pronašao Freija.

LASK je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Europske lige, ali nije imao nikakve šanse protiv Manchester Uniteda. Ovaj put raspucani United vrlo visoko je slavio s 5:0 i samo teorije drži LASK u igri za prolaz.

Počelo je golom Odiona Ighala kojem je asistirao Bruno Fernandes, a u drugom poluvremenu uslijedio je potpuni potop domaćina.

U 58. minuti Daniel James zabio je drugi gol, a u zadnjih deset minuta redom su pogađali Juan Mata, Mason Greenwood i Andreas Pereira za konačnih 5:0.

Najmanje pogodaka bilo je u Istanbulu gdje je Bašakšehir slavio s 1:0 protiv Kopenhagena. Ovdje ostaje sve otvoreno uoči uzvrata, a minutažu, doduše malu, dobio je i Karlo Bartolec koji je ušao u 89. minuti.

Pobjedu domaćinu donio je Edin Višća iz kaznenog udarca u 88. minuti susreta. Penal je dosuđen nakon sudara ramenima Varele i Dembe Ba.

Europska liga, osmina finala:
Eintracht Frankfurt - Basel 0:3
LASK - Manchester United 0:5
Bašakšehir - Kopenhagen 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!