Nogomet

HNS otkazao okupljanje reprezentativaca, FIFA korigira pravila

Matej Kačan • subota, 14.03.2020.
HNS otkazao okupljanje reprezentativaca, FIFA korigira pravila
Foto: Pixsell

Službeno je objavljeno ono što se ionako očekivalo, a to je da se hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku neće sastati. Također, FIFA je odlučila korigirati pravila oko puštanja igrača u reprezentaciju u ožujku i travnju...

Svjetska krovna nogometna organizacija (FIFA) korigirat će pravilo o reprezentativnim okupljanjima uslijed epidemije koronavirusa. Po novoj inačici pravila bi klubovi imali slobodu ne pustiti svoje igrače na reprezentativna okupljanja u ožujku i travnju, ako takvih uopće bude.

Dio je to preporuke glavnog vijeća FIFA-e koje predlaže da se sav međunarodni nogoet odgodi te se predlaže svim nacionalnim vrstama da se ne sastaju dok je pandemija koronavirusa u tijeku.

Okupljanja reprezentacije neće biti u Hrvatskoj jer su HNS i izbornik Zlatko Dalić odlučili da se reprezentacija neće okupljati niti će igrati ikakve utakmice za vrijeme stanke za reprezentacije u ožujku. Vatreni su trebali igrati prijateljski turnir u Dohi koji je otkazan.

Kako stoji u objavi HNS-a, odluka je donesena u svrhu zaštite reprezentativaca za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa. Podsjećamo, zbog virusa su otkazana i odgođena sva važnija europska nogometna natjecanja, pa je tako i HNS suspendirao sve nogometne aktivnosti u Hrvatskoj.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!