Nogomet

Igrači Gremija u protestu izašli na teren sa zaštitinim maskama

Matej Kačan • nedjelja, 15.03.2020.
Igrači Gremija u protestu izašli na teren sa zaštitinim maskama

Diljem svijeta su zbog koronavirusa stale sportske aktivnosti, ali se nogomet u Brazilu još igra. S tim se baš i ne slažu igrači Gremija koji su na svoj način izrazili nezadovoljstvo...

Nogomet se u Brazilu još igra pred praznim tribinama. Takav je bio i nedjeljni susret lige regije Gaucho koji je na kraju ispao svjetska vijest zbog postupka igrača Gremija.

Oni su na travnjak svoje prazne Gremio Arene iz protesta izašli sa zaštitnim maskama za lice. Pozadina ovog poteza jest to da se sve više igrača i klubova žali na inzistiranje na odigravanju utakmica dok strah od koronavirusa sve više raste i širi se.

"Ovaj protest naših igrača koji su navukli maske pri izlasku na teren obznanjuje našu podršku zahtjevima da se natjecanje u ligi obustavi. Život mora imati prednost pred nogometom", kazao je sportski direktor Paolo Luz.

Nisu igrači Gremija jedini u prosvjedu jer je trener Flamenga Jorge Jesus tražio da se natjecanje obustavi jer "igrači nisu nadljudi", dok su u Argentini igrači River Platea odbili igrati te je klub zatvorio svoj stadion.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!