Nogomet

Prosinečki upisao važnu pobjedu, istanbulski dvoboj bez golova

Matej Kačan • nedjelja, 15.03.2020.
Prosinečki upisao važnu pobjedu, istanbulski dvoboj bez golova
Foto: Pixsell

Usprkos koronavirusu se nogomet u Turskoj i dalje igra, a u nedjelju su na rasporedu bile tri utakmice 26. kola Super Lige. Hrvatima je posebno zanimljiva pobjeda Kayserispora koji s klupe vodi Robert Prosinečki...

Otkako je preuzeo Kayserispor Robert Prosinečki bilježi solidne rezultate. Na klupi turskog davljenika je Prosinečki upisao tek četiri poraz u deset utakmica, a u posljednjih pet susreta ima tri pobjede uz težak poraz od Kasimpase.

Kayserispor - Yeni Malatyaspor Rezultati uživo

No taj je poraz brzo zaboravljen jer je u izravnom dvoboju za priključenje borbi za ostanak svladan Yeni Malatyaspor s 2:1. Kayserispor je tim slavljem došao do 22. boda te ga tek tri boda dijele od 15. mjesta i pozicije s koje ne bi ispao iz lige, a na njoj se nalazi baš nedjeljni protivnik.

Furiozno je domaća ekipa odigrala prvi dio pa je uputila devet udaraca na protivnička vrata, a protivniku nije dopustila nijedan. Pala su dva pogotka, a mogla su biti i tri da je Mensah zabio jedanaesterac u nadoknadi prvog dijela.

Mensah je prije toga upisao dvije asistencije, a prva je bila za Murisa Mesanovića u 22. minuti. Istu je stvar ponovio i u 42. minuti kad je poentirao Pedro Henrique te je Prosinečki imao ugodnu situaciju na poluvremenu.

U drugom je poluvremenu gostujuća ekipa zaigrala mnogo bolje, ali je postigla tek jedan pogodak koji je bio nedovoljan za bod. On je djelo Vidara Orna Kjartanssona u 70. minuti susreta, a nakon toga se mreže nisu tresle pa Kayserispor slavi s 2:1.

Mogla su se na terenu vidjeti i Hrvatima poznata lica pa je bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić odigrao svih 90 minuta kod domaće ekipe, a Prosinečki je dao desetak minuta i Mariju Šitumu.

Najveću pozornost nogometne Europe je u nedostatku ičeg drugog okupirao veliki dvoboj Galatasarayja i Bešiktaša koji je ipak završio bez pogodaka. Tako su ekipe ostale na svojem trećem, odnosno petom mjestu, a cijelu je utakmicu kod Bešiktaša odradio Domagoj Vida.

Kayserispor - Yeni Malatyaspor Rezultati uživo

Turska Super Liga, 26. kolo:
Kayserispor - Yeni Malatyaspor 2:1
Galatasaray - Bešiktaš 0:0
Trabzonspor - Bašahšehir 1:1

FOTO: FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!