Košarka

BiH prekinula košarkaška prvenstva i dodijelila naslove Igokei i Banovićima

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.03.2020.
BiH prekinula košarkaška prvenstva i dodijelila naslove Igokei i Banovićima

Važna vijest za sudbinu regionalne košarke stiže iz susjedne Bosne i Hercegovine gdje su prekinute muška i ženska prva liga te su naslovi dodijeljeni trenutno prvoplasiranima na ljestvicama...

Dok je nastavljanje natjecanja i oblik istih u ABA ligi i HT Premijer ligi pod upitnikom, snažne indikacije stižu iz susjedne Bosne i Hercegovine. Tamošnji savez i lige su prvi povukli okidač te je košarkaška sezona okončana, a prvacima su proglašeni lideri na dosadašnjim ljestvicama.

Tako su muški prvaci igrači Igokee, dok su ženski naslov uzele košarkašice RMU Banovića. Neslužbene informacije govore kako su se u odluci o muškom prvenstvu i proglašavanju Igokee prvakom jednoglasno složili svi klubovi.

Za Igokeu sezona možda i nije gotova jer je do kraja regularne sezone u ABA ligi ostalo tek jedno kolo, a spekulira se o odigravanju posljednjeg kola pred praznim tribinama nakon čega bi se odradilo skraćeno doigravanje.

No službenih potvrda nema, a odluku iščekuju i hrvatski abaligaši Cibona te Zadar koji se nalazi na posljednjem mjestu i čeka svoju sudbinu u regionalnom natjecanju. U ženskoj ABA ligi u kojoj nastupaju i nove BiH prvakinje Banovići je natjecanje također prekinuto, a naslov su osvojile košarkašice Budućnosti.

FOTO: Igokea/Nikola Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!