Ostali sportovi

U srijedu se raspravlja o sudbini Olimpijskih igara

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.03.2020.
U srijedu se raspravlja o sudbini Olimpijskih igara

Predsjednik Francuskog olimpijskog odbora Denis Masseglia je javnosti otkrio da će se u srijedu održati video konferencija MOO-a na kojoj će se raspravljati o Olimpijskim igrama u Tokiju...

U razgovoru za Reuters je predsjednik Francuskog olimpijskog odbora (CNOSF) Denis Masseglia otkrio da će se u srijedu održati izvanredna video konferencija na kojoj će sudjelovati predsjednik MOO Thomas Bach i predstavnici svih zemalja članica Odbora.

Naravno, tema konferencije će biti sudbina Olimpijskih igara u Tokiju koje bi se trebale održati krajem srpnja i početkom kolovoza. Pandemija koronavirusa utječe na sve sportove, lige i kvalifikacijske turnire te treba raspraviti hoće li se Igre uopće održati u predviđenom terminu.

Masseglia koji je na vrhu Francuskog odbora od 2009. godine je ipak pozitivan te vjeruje da će vrhunac zaraze proći u svibnju te bi se na taj način Igre mogle održati po planiranom rasporedu.

"Mislim da Igre ne možemo održati na vrijeme ako će kriza potrajati do kraja svibnja. Ako tada kriza bude iza nas i situacija se krene popravljati, onda možemo raspravljati o tome tko će se kvalificirati. Siguran sam da ćemo u tom slučaju naći najmanje loše rješenje", kazao je Masseglia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!